Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Wat kan er gebeurt zijn als de distributieriem gebroken is,

Waardoor kan de distributieriem gebroken zijn

De meest voorkomende redenen waarom een distributieriem kan breken:

  • Niet op tijd laten vernieuwen conform fabrieksinterval
  • Beschadiging door olie lekkage
  • Beschadiging door koelvloeistof lekkage
  • Defecte spanrol / meelooprol
  • Defecte waterpomp

Wat kan er beschadigd zijn bij een gebroken distributieriem

De schade die een gebroken distributieriem kan veroorzaken hang af van de constructie van de motor en de rijsnelheid wanneer het gebeurt, Bij een dieselmotor is er een minimale ruimte tussen de kleppen en de zuiger, bij breken van de distributieriem zal de zuiger de kleppen raken en in het beste geval hoeven er alleen kleppen vervangen te worden. In het slechtste geval is de motor total loss en zijn kleppen, nokkenas en zuigers dusdanig beschadigd dat het motorblok niet meer te repareren is.

Met name als er op hogere snelheid gereden wordt en de koppeling wordt niet direct ingetrapt dan is de schade zoals hierboven beschreven maximaal.

Wanneer de distributieriem bij stationair lopen breekt kan de schade meevallen, toch is een compressietest en een inspectie met een endoscoop aan te bevelen.

Wat kunnen de kosten zijn als de distributieriem gebroken is

Om een kostenopgave te kunnen doen zullen er een aantal testen met de motor gedaan worden om exact te kijken wat de staat van de motor is en wat er vervangen moet worden. Maak een afspraak en laat een inspectie uitvoeren,