Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Welke kosten kan ik verwachten bij een gebroken distributieriem

In het best-case scenario 

Afhankelijk van de situatie waarin het gebeurt, het voertuig en motortype kan de schade gelukkig meevallen. Als de riem breekt bij het starten van de motor kan de schade meevallen en is het hopelijk met het vervangen van de distributieriem en eventuele waterpomp en / of spanrollen het euvel opgelost. Om hiervan per direct een prijs te ontvangen kun je jouw kenteken op de pagina van garagevergelijker invullen en berekenen wij online voor jou wat een distributieriem vervangen kost. 

In het worst-case scenario

Vanzelfsprekend zit er gelukkig van alles tussen het best- en worstcase scenario nadat uw distributieriem is gebroken. Dit kan zijn van enkele kromme kleppen tot volledig afgebroken kleppen, gaten in zuigers en uiteindelijk helaas worst-case een total loss motor.

Het is vaak al redelijk duidelijk hoe erg de schade is en als het erop lijkt dat een deelrevisie haalbaar is zal het garagebedrijf adviseren eerst de cilinderkop te willen demonteren om zodoende alles grondig te kunnen inspecteren. Niet alles is via een endoscoop te zien en bijvoorbeeld de staat van de cilinderkop is vaak met dit instrument niet te inspecteren.

Voorkom deze scenario's

Voorkom deze scenario's en als je twijfelt of je bijvoorbeeld de gekochte auto wel op tijd voorzien is van een nieuwe distributieriem, laat dit door de vakmensen van garagevergelijker.nl controleren.