Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Wat is een ECM accu en wat zijn de kenmerken van een ECM accu. Kun je een goedkopere loodaccu monteren

Wat is een ECM accu

ECM accu LageAutoKostenEen ECM accu staat voor Enhanced Cycling Mat, EFB staat voor Enhanced Flooded Battery en is een doorontwikkeling op de standaard loodaccu. Als toevoeging plaatst men een vezelmat tussen de separator en de plaatrasters welke het plaatmateriaal "aandrukt" zodat dit plaatmateriaal bij diep laden en ontladen niet uit de rasters kan vallen. Ook heeft het plaatmateriaal een hogere densiteit. Hiermee kan deze accu een grotere laad en ontlaad capaciteit aan dan de standaard loodaccu.

 

 

In welke auto's wordt de ECM accu toegepast

We zien de toepassing van de ECM / EFB accu vooral in de compactere klasse zoals b.v. de Toyota Aygo. Deze klasse heeft start/stop sytemen die een grote accu belasting vragen. Door de compacte bouw van deze auto's moet de accu in de warme motorruimte gemonteerd kunnen worden en speelt de kostprijs in deze competitieve klasse ook zeker een rol. De ECM kost qua kostprijs circa 80% van de AGM accu en kan in tegenstelling tot de AGM accu goed tegen de warmte in het motorcompartiment.

Het inleren van de accu-gegevens bij moderne auto's.

Van de nieuwe accu moeten de gegevens steeds vaker in het energy-management ingelezen worden.

Naarmate de start/stoptechnologie meer algemeen toegepast wordt, zal de traditionele loodzuuraccu het veld ruimen voor de accu’s van de micro-hybrid-generatie. Het zijn de autofabrikanten die de keuze zullen maken voor AGM of ECM, afhankelijk van het type voertuig en de plaats die beschikbaar is in het voertuig of onder de motorkap. De eindgebruiker heeft deze keuze niet meer: een AGM-accu moet vervangen worden door een AGM, een ECM-accu door een ECM”.