Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Een grote onderhoudsbeurt uit laten voeren aan jouw auto

Waarom een grote onderhoudsbeurt uitvoeren

Periodiek onderhoud zoals een grote beurt is het meest belangrijk voor de betrouwbaarheid en veiligheid van uw auto. Denk bij betrouwbaarheid b.v. aan het goed starten op een koude winterdag en bij veiligheid aan b.v. de risico's van aquaplanning bij versleten banden.
Tevens kan achterstallig onderhoud een negatieve invloed hebben op het brandstofverbruik door een vervuild filter. Ook kan een vervuild interieurfilter nadelig zijn voor het milieu in de auto.

Wanneer een grote onderhoudsbeurt uit laten voeren

Een sterk advies is jaarlijks de auto na te laten kijken op de meest kritische punten qua veiligheid en betrouwbaarheid. Het vervangen van onderdelen en verversen van olie is autotype afhankelijk maar gemiddeld moet je denken aan 1 maal per jaar of circa 15.000 km voor een onderhoudsbeurt.
Het is vaak financieel interessant dit gelijk uit te laten voeren met een APK keuring.

Wat wordt er bij een grote onderhoudsbeurt uitgevoerd

Bij een grote onderhoudsbeurt is er een groot aantal controle punten en zaken die vervangen worden. Denk hierbij onder andere aan het oliefilter en luchtfilter, het brandstoffilter wordt niet standaard vervangen omdat deze afhankelijk van automerk en type tot wel 120.000 km mee gaat. Ook is de moderne auto vaak voorzien van iridium bougies die wel tot 120.000 mee gaan, voortijdig vervangen is zonde van het geld en simpelweg niet nodig. Jouw garage zal je hierin adviseren. Als je hieronder op de link klikt krijg je een exact overzicht van de vaste werkzaamheden die bij een grote beurt uitgevoerd worden. Ook met gratis APK!

Direct een afspraak maken voor een beurt bij een autogarage in de buurt? Regel het hier!