Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Klein of grote beurt? Onderhoud je auto bij één van de deelnemers via garagevergelijker.nl

Onderhoud auto wat verstaan wij hieronder?LageAutoKosten13

Auto onderhoud is eigenlijk alles wat preventief aan een auto uitgevoerd moet worden om deze betrouwbaar en veilig te houden. We zien in de afgelopen decennia dat de onderhoudsbeurten steeds verder uit elkaar komen te liggen. Neem bijvoorbeeld de in 1978 toen al zeer populaire VW Golf I 1300cc welke iedere 7.500 km een kleine beurt nodig had en iedere 15.000 km een grote beurt (o.a. olie, oliefilter, bougies en luchtfilter). Kijken we vandaag naar diezelfde VW Golf maar nu de Golf VI 1.4 TSI vanaf 2011 hoeft deze maar elke 30.000 km naar de garage, gaan de bougies en het interieurfilter 60.000 km en het luchtfilter zelfs 90.000 km mee. Dit om aan te tonen dat er op gebied van auto onderhoud in de loop van de jaren heel veel verandert is.

We noemen dit de steeds langer wordende onderhoudsinterval en dit komt onder andere door sterk verbeterde producten en techniek zoals:

  • Longlife oliesoorten
  • Longlife bougies met b.v. iridium elektrode
  • Verbetert filtermateriaal met groter filteroppervlak
  • Hydraulische klepstoters
  • Zelf stellende koppelingskabel en remmen (trommel)

Onderhoud auto, waarom kan uitstel tot extra kosten leiden

Juist door de sterk opgerekte onderhoudsinterval is het wel belangrijk dat zodra de auto aan een onderhoudsbeurt toe is dit ook te laten uitvoeren. De huidige motoren zijn steeds kritischer op oliekwaliteit door veel nauwere passing (hydraulische klepstoters, nokkenasverstelling etc.), hogere toerentallen, hogere compressiedruk, elektronische kleppen (b.v. EGR) hogere werktemperaturen en armere brandstoffen.

Bij het te lang laten zitten van de (LongLife) bougies kan er in een extreem geval motorschade ontstaan maar wat wij regelmatiger tegenkomen is dat (pen)bobines defect raken door een te grote elektrode afstand van de te ver versleten bougies. 

Als laatste maar zeker niet het minste voorbeeld is het tijdig vervangen van de bij veel auto's aanwezige getande riem / distributieriem. Deze moet afhankelijke van het automerk en model tussen de 90.000 en 180.000 km vervangen worden. Met name bij de aankoop van een gebruikte auto kan het onduidelijk zijn of de distributieriem vervangen is. Neem geen risico en neem contact op met een deelnemer van garagevergelijker. Zij kunnen aan de hand van het kenteken exact vertellen wanneer de distributieriem op jouw auto vervangen moet worden.

Waarom naar Garagevergelijker voor jouw auto onderhoud

Garagevergelijker.nl is een vergelijkingswebsite waarop je de garages bij jou in de buurt kunt vinden inclusief de prijs van de door jou opgevraagde reparatie en reviews van andere consumenten. Overstappen van een garage is ook niet iets wat je alleen op prijs moet doen. Je kunt op onze website de onafhankelijke klantervaringen zien van diegene die jou voor gingen bij het betreffende bedrijf. De reviews worden niet gecensureerd en je krijgt een eerlijk beeld van de bedrijven.

Benieuwd waar deze garages zitten en wat een beurt kost?

Ben je benieuwd waar je bijvoorbeeld een kleine of grote beurt kunt laten uitvoeren? Direct een afspraak maken voor een beurt bij een autogarage in de buurt? Regel het hier!