• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Afspraak maken voor een APK-keuring


Is jouw auto toe aan een APK-keuring? Vergelijk de prijs voor een APK bij ruim 1000 garages in Nederland! Een online afspraak via Garagevergelijker.nl is zo gemaakt. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de APK. Zoals APK-keuringseisen, afkeurpunten en kosten. Ook lees je hier hoe de APK-keurmeester te werk gaat bij het keuren van de auto en wat je zelf kunt doen vóór de APK check.

Is je auto toe aan een nieuwe APK? Zoek niet verder en vergelijk direct online alle garages in de buurt! Je kunt garages sorteren op afstand, prijs of reviews.

Nieuwe APK? Vergelijk de prijzen van garages bij jou in de buurt!

Wat zijn de keuringseisen voor een APK?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Bij de APK-keuring controleert de keurmeester jouw auto volgens de regelgeving van de RDW. Elke APK check verloopt dus min of meer hetzelfde, volgens van te voren bepaalde keuring punten. Het keuringsstation moet door de RDW bepaalde punten controleren. Bij een APK-keuring wordt bijvoorbeeld gekeken naar de carrosserie, de stuurinrichting, de reminrichting, de ophanging, de assen, de banden, de verlichting, motor en brandstofsystemen, gordels, enzovoort. Uiteraard zijn er per onderdeel, zoals de motor en de banden, specifiekere APK-eisen.

Wat zijn de afkeurpunten bij een APK?

Bij de APK-keuring wordt een auto door de keurmeester op tientallen onderdelen gecontroleerd. Een auto afkeuren kan dus ook tal van oorzaken hebben. De meest voorkomende afkeurpunten zijn verlichting, banden, remmen, ruitenwissers en de uitlaat. Dit zijn zaken die je zelf van te voren al makkelijk zelf kunt controleren. Hebben de banden nog voldoende profiel? Zijn de remschijven of remblokken niet versleten? Is de uitlaat lek? Doen alle lampen het? Maken de ruitenwissers de ruit goed schoon? Zijn alle vloeistoffen op peil?

Wat zijn de kosten voor een APK-keuring?

De prijs van een APK-keuring verschilt per garage. De kosten voor een APK check kunnen uiteen lopen van 20 euro tot 60 euro. Let op: dit zijn alleen de kosten van de APK. Eventuele reparaties komen erbij. Garagebedrijven bieden vaak een gratis APK aan als je de auto meteen een grote onderhoudsbeurt laat geven. Het kan dus slim zijn de APK te combineren met een grote onderhoudsbeurt.

Meer vragen over de APK?

Klik hier voor een overzicht van de veelgestelde vragen rondom de APK!

Waar kan ik de APK prijzen per autogarage vergelijken?

Een voertuig laten keuren kan bij heel veel garages. Onafhankelijke autobedrijven, garages die aangesloten zijn bij BOVAG, dealerbedrijven of grote ketens. De prijs voor een nieuwe APK kan echter per garage behoorlijk verschillen. Het is de moeite waard zijn om APK prijzen te vergelijken. De snelste manier is via deze website. 

Vergelijk zelf de prijzen voor een APK-keuring van alle garages bij jou in de buurt. In deze vergelijking kun je ook sorteren op beoordelingen van andere consumenten én afstand tot de garage. Wel zo makkelijk!