Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Wat zijn de mininale APK keurings eisen waaraan de auto spiegels moeten voldoen.

Welke spiegels moeten op een personenwagen aanwezig zijn

APK spiegel afkeuringBij personenwagens welke geregistreerd staan na 25 januari 2010 moeten er een linker spiegel, rechter spiegel en binnenspiegel gemonteerd zijn. Personenwagens met een registratie van voor 26 januari 2010 hoeven alleen een linker spiegel en binnenspiegel te hebben, de rechter spiegel is dan dus nog geen verplichting.

De uitzonderingen hierop zijn bij voertuigen voor 25 januari 2010 dat wanneer met een binnenspiegel de weg achter de auto niet voldoende kan worden gezien de binnenspiegel niet aanwezig hoeft te zijn maar in plaats daarvan een rechter buitenspiegel verplicht is. Dit komt veel voor bij bijvoorbeeld personenwagenbusjes met geblindeerde achterdeuren of een dicht schot achter de bestuurdersplaats.

 

Bij personenwagens van na 25 januari 2010 welke via de binnenspiegel geen onbelemmerd zicht op de weg erachter hebben hoeft ook bij deze voertuigen de binnenspigel niet aanwezig te zijn. Ook dit zien wij het meeste bij bestelbusjes met dichte laadruimte.

Waaraan moeten de gemonteerde spiegels voldoen volgens de minimale APK eisen

De spiegels moeten deugdelijk bevestigd zijn, e.e.a. is ter beoordeling van de APK keurmeester maar ga er vanuit dat de spiegel goed vast moet zitten en ook het spiegelglas niet los mag zitten.

Het spiegelglas mag geen verschijnselen van breuk vertonen of ernstig verweerd zijn, ook dit weer ter beoordeling van de APK keurmeester. Bij een scheur of breuk is het altijd afkeur en er bij een lichte verwering zal het waarschijnlijk geen probleem zijn maar wanneer het zicht via de spiegel belemmerd wordt zal deze afgekeurd worden.

Kijk hier voor verdere informatie met betrekking tot de Algemene Periodiek Keuring (APK):

 

APK eisen ruitenwisserinstallatie en ruitensproeiers

APK eisen remsysteem

APK eisen voorruitverwarming en ontwaseming

APK eisen autobanden

APK eisen autogordels

APK eisen binnen en buiten autospiegels

APK eisen autostoelen en vergrendeling

APK eisen uitstekende delen en brede banden

APK eisen veersysteem en schokdempers

APK eisen verlichting

APK eisen motor en brandstofsystemen

APK eisen stuurinrichting

APK eisen onderstel

APK eisen milieu en geluid

APK aandrijving en transmissie

Wat is een viergas meting

Wat is een roetmeting