• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

APK voor nieuwe auto’s

De Algemene Periodieke Keuring (APK) voor auto’s is belangrijk om het zo veilig mogelijk te maken op de weg. Daarnaast is er ook oog voor de uitstoot van de auto. Hierdoor wordt het milieu niet onnodig zwaar belast door de uitstoot van het wegverkeer. Auto’s moeten zelfs als ze nog vrij jong zijn voor de APK keuring. Vanaf welke leeftijd en hoe vaak, dat hangt af van de brandstof..

Wanneer moet je je nieuwe auto laten keuren?

Voor auto’s met een benzinemotor gelden dezelfde APK-regels als voor elektrische auto’s en hybride auto’s. Wanneer deze auto’s vier jaar oud zijn, worden zij voor de eerste keer opgeroepen voor een APK keuring. Daarna is er tweemaal een interval van twee jaar. Vanaf het jaar dat de auto acht jaar oud is, moet er jaarlijks een APK keuring worden uitgevoerd.

Auto’s met een dieselmotor of op LPG moeten voor het eerst APK gekeurd worden als ze drie jaar oud zijn, daarna jaarlijks. Dit geldt ook voor hybride auto’s waarbij een motor op gas of diesel is gecombineerd met een elektromotor.

Een auto tussen de dertig en vijftig jaar oud moet om het jaar voor een APK keuring, auto’s van vijftig jaar of ouder zijn vrijgesteld van de APK-plicht.

Waarom is het APK keuren van jonge auto’s belangrijk?

Verkeersveiligheid begint met de conditie van het wagenpark. Door al vroeg in de levensduur van een auto te beginnen met een periodieke keuring weet je dat elke auto veilig de weg op gaat en bovendien zo min mogelijk schadelijke stoffen uitstoot.

APK eisen nieuwere auto’s

Auto’s moeten voor de toelating op de weg aan steeds strengere eisen voldoen. Om daar optimaal van te profiteren worden de APK-regels aangepast aan de technische vooruitgang. De lat komt dus steeds hoger te liggen! Een monteur die een APK-keuring uitvoert en de bijbehorende administratie regelt moet daarvoor gediplomeerd en bijgeschoold zijn en is dus op de hoogte van de eisen die voor auto’s van alle bouwjaren gelden. De actuele APK-eisen zijn voor iedereen in te zien op apk-handboek.rdw.nl.

APK keuringen voor nieuwere auto’s via garagevergelijker.nl

Je wilt je auto zo lang mogelijk als nieuw houden! Door goed onderhoud geniet je dubbel van je kilometers. Laat ‘m daarom regelmatig en volgens fabrieksvoorschriften onderhouden en combineer het indien nodig met een APK-keuring. Dan hoef je je auto zo min mogelijk te missen. Mocht er toch iets aan het licht komen voor de APK, dan kan het gelijk gerepareerd worden. Op garagevergelijker.nl vind je de beste onderhoudsbedrijven en APK-stations, met een paar clicks regel je online een afspraak.

Vul je kenteken in en start met vergelijken