Auto problemen

Hoe kunnen autoproblemen opgelost worden?

De moderne auto is voorzien van veel complexe techniek waardoor het steeds meer kennis vraagt om problemen goed te diagnostiseren. Dit geldt niet alleen voor de veelvuldig aanwezige electronische systemen maar zeker ook voor de aandrijflijn, ondersteltechniek en carrosserie.

Was vroeger een motor voorzien van een redelijk eenvoudige carburateur is de hedendaagse motor voorzien van multipoint injectie, meerdere uitlaat en inlaat sensoren, multi en variabele kleppentechniek, turbo(s), intercooler etc. Hiermee is ook de diagnose van problemen complexer geworden en vereist dit specifieke apparatuur en vanzelfsprekend kennis.

De hedendaagse aandrijflijn van een auto is ook totaal niet meer vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld 15 jaar geleden. 6 of 9 traps automatische versnellingsbakken, volledige electronische aansturing, hybride techniek etc maakt het tot een absoluut specialisme om problemen te kunnen diagnostiseren.

De oudere auto had een eenvoudig onderstel maar ook daarin zijn de laatste jaren grote ontwikkel stappen gemaakt op gebied van bijvoorbeeld, luchtvering, adaptieve / afstelbare schokdempers, ABS, dynamische stuurbekrachteging, toepassing van lichtgewicht materialen etc. Door steeds lichtere toegepaste materialen worden de auto's gevoeliger op trillingen en resonanties, dit vereist goede apparatuur en deskundigheid om deze klachten te kunnen oplossen. 

Kijk in onze auto problemen bibliotheek om te zien hoe wij jou kunnen helpen om jouw auto problemen op te lossen