• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Accu vervangen

De accu is een steeds zwaarder belast onderdeel in de auto en wat doe je als de accu stuk is.

De accu is de energiebron voor alle stroomverbruikers in je auto. Het door de dynamo opgewekte deel wat niet direct verbruikt wordt slaat de accu op. De accu wordt dan ook een steeds zwaarder belast onderdeel. De moderne auto kent steeds meer verbruikers. Denk aan de boordcomputer(s), stoelverwarming, spiegelverwarming, elektrische pompen, airco, opladen van de mobiele telefoon enz.

Als de accu stuk is of niet meer goed oplaadt doe je er goed aan langs te gaan bij de deelnemer van Garagevergelijker.nl en de accu te laten testen. Start de auto niet kun je deze eventueel met een set startkabels starten. Let hierbij op! Verkeerd gebruik van startkabels kan onder andere de elektronica van de auto beschadigen.

Bij de oudere auto's was het vervangen van een accu een eenvoudige klus.

Tegenwoordig is dit behoorlijk aan het veranderen en is het boordsysteem op spanning houden veel kritischer geworden. Ook een spanningspiek ontstaan bij het monteren van bijvoorbeeld de plusklem kan grote schade aanbrengen aan de elektronica.

Het allernieuwste probleem bij het vervangen van een accu is dat bij sommige auto's de accu opnieuw "ingeleerd" moet worden in de boordcomputer. Zonder speciale apparatuur is deze accu dus niet zomaar te vervangen.

Met steeds breder toegepaste Hybride techniek en start/stop systemen worden er ook andere eisen aan een accu gesteld. Wij monteren altijd een voertuig specifieke accu die aan deze eisen voldoet.

Kortom, ga voor het vervangen van een accu naar de deelnemer van garagevergelijker.nl. Zij hebben alle kennis om dit vakkundig voor je te doen. Tevens voeren zij de accu altijd op een milieuvriendelijke manier af.

Welke soorten accu's zijn er?

De in de auto toegepaste accu techniek kan tegenwoordig verschillen. Hebben de oudere voertuigen nog steeds een standaard loodaccu, zo zijn de moderne auto's met bijvoorbeeld een start/stop systeem vaak voorzien van een AGM of ECM accu.

Vind direct een garage in je omgeving die je kan helpen bij deze vraag