• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Airco service

Een airco servicebeurt uit laten voeren

Waarom een airco servicebeurt uit laten voeren

Per jaar neemt de vulling van het koudemiddel in jouw aircosysteem met 8 tot 10% af. Hiermee neemt ook de werking geleidelijk af en zodra de vulling onder de 70% komt neemt ook de kans op defecten fors toe. Tevens word er een smeermiddel aan de aircovulling toegevoegd en met het afnemen van de vulling neemt ook de smering van de bewegende delen in de aircocompressor af met verhoogde slijtage en kans op kostbare defecten.

Wanneer een airco servicebeurt laten uitvoeren

Algemeen geven de fabrikanten aan het aircosysteem minimaal eens per vier jaar te laten reinigen of wanneer je twijfelt aan de goede werking. Naast een airco controle is het een aanbeveling het aircosysteem jaarlijks te laten reinigen ter voorkoming van bacteriegroei, schimmels en nare luchtjes.

Welke werkzaamheden worden er tijdens een airco servicebeurt uitgevoerd

Het nog aanwezige R134a gas en olie wordt verwijderd en het gas geregenereerd. Tevens word de installatie gevacumeerd en getest op lekkages. Daarna word het systeem weer gevuld met R134a en nieuwe airco olie. Alle componenten waaronder de magneetkoppeling en aandrijfriem worden visueel gecontroleerd en het rendement van de installatie getest.

Note: Vanaf 2012 word er bij een aantal voertuigen (merken) het nieuwe milieuvriendelijke koudemiddel R1234YF voorgeschreven en toegepast.

Vind direct een garage in je omgeving die je kan helpen bij deze vraag