• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

APK eisen portieren en motorkap

Apk eisen auto portieren

De portieren van de auto worden gecontroleerd op het goed sluiten van die portieren die directe toegang hebben tot de personenruimte. Deze moeten op normale wijze van binnen en van buiten geopend kunnen worden. Dit betekent dat als de hendel niet werkt maar de afstandsbediening wel, dit toch een afkeur is. Het keuren gaat door middel van een visuele controle en openen en sluiten van de portieren.

Door het slijten van scharnierpennen kan een autoportier gaan "hangen" en niet meer normaal sluiten. In dat geval wordt het portier iets opgetild om in het slot te vallen en dit is dan een punt waarop de auto afgekeurd zal worden. Het vervangen van de scharnierpennen of scharnieren is in dat geval de enige oplossing.

Het bijvoorbeeld dichtschroeven/lassen van een portier is ook een afkeur zolang deze niet geheel vervangen is door een plaatdeel. Het zelf wegwerken van handgrepen bij auto's is ook een punt van afkeur. De auto hoeft voor APK niet op slot te kunnen/afgesloten te kunnen worden.  De ophanging van de portieren aan de carrosserie mag niet serieus aangetast zijn door roest.

Apk eisen motorkap en kofferdeksel

Het slot en de scharnieren van de motorkap en het kofferdeksel van het voertuig moeten een goede sluiting waarborgen. Hierbij is met name de veiligheidsvanghaak van de motorkap een punt van aandacht.

Vind direct een garage in je omgeving die je kan helpen bij deze vraag