• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Distributieriem vervangen

Belangrijke vragen met betrekking tot een distributieriem vervangen.

Wat is een distributieriem?

Een distributieriem is een getande riem in een benzine- of dieselmotor die voor de overbrenging zorgt tussen de krukas en nokkenas(sen). De nokkenas bedient de in- en uitlaatkleppen en de minste afwijking is nadelig op de prestaties en kan desastreus zijn voor de motor. Niet alle motoren hebben een distributieriem, er worden ook ketting(en) en stoterstang overbrenging toegepast.

Waarom een distributieriem vervangen?

Een distributieriem heeft een beperkte levensduur en gaat gemiddeld tussen de 60.000 en 160.000 km mee. Niet alleen gewone slijtage heeft zijn uitwerking op de distributieriem maar ook een te lage of hoge spanning of een versleten lager van bijvoorbeeld spanrol, meelooprol of waterpomp kan de levensduur fors inkorten. Ook kan er een olielekkage voorkomen van bijvoorbeeld de krukas keerring of nokkenas keerring waardoor er olie op de distributieriem terecht kan komen. Olie werkt in op het materiaal van de riem en deze zal voortijdig breken.

Het is niet alleen belangrijk dat de distributieriem op tijd vervangen wordt maar ook dat deze tussentijds gecontroleerd word op olielekkage, de juiste spanning, droogte scheuren en andere overmatige slijtage kenmerken. Wanneer de distributieriem niet op tijd vervangen wordt kan hij breken.

Bij een gebroken distributieriem is er een grote kans dat de zuigers en kleppen van het motorblok ernstig beschadigd raken. Deze motorschade kan dure reparaties met zich meebrengen doordat bijvoorbeeld door de gebroken distributieriem kromme kleppen en beschadigde zuigers wellicht vervangen moeten worden. Gemiddeld gaat een distributieriem tussen de 60.000 en 160.000 kilometer mee. Om exact te weten hoe lang de distributieriem meegaat kun je er het serviceboekje van jouw auto op naslaan. Neem met het vervangen van de distributieriem geen risico en wacht niet te lang met vernieuwen.

Wat wordt er vervangen bij het vervangen van een distributieriem?

Bij het vernieuwen van de distributieriem vervangen wij ook de eventuele spanrollen omdat deze ook al zoveel kilometers meegaan en een risico vormen.

Het kan voorkomen dat ook de waterpomp deel uitmaakt van de looprollen in de distributie. Wanneer dit zo is, controleren wij de werking en de staat van het tandwiel en als de waterpomp ook vervangen moet worden laten wij dit jou vanzelfsprekend vooraf weten. Helaas is hierbij een visuele inspectie noodzakelijk en zullen alle beschermingskappen verwijderd moeten worden.

Voor welke merken kan ik een distributieriem laten vervangen?

Van nagenoeg alle merken kunnen wij de distributieriem professioneel vernieuwen. Je kunt dus bij ons voor bijna elk merk en model terecht om de distributieriem te laten vervangen.

Waarom de distributieriem laten vervangen bij Garagevergelijker.nl?

Onze deelnemers zijn professionals en zijn speciaal opgeleid om op de juiste manier een distributieriem te vervangen. Daarnaast kunnen zij je adviseren over de staat van de distributieriem.

Distributieriem vervangen? Bereken hier direct de prijs

Vind direct een garage in je omgeving die je kan helpen bij deze vraag