• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Gebroken distributieriem kosten

Welke kosten kan ik verwachten bij een gebroken distributieriem?

In het best-case scenario

Afhankelijk van de situatie waarin het gebeurt, het voertuig en motortype, kan de schade gelukkig meevallen. Als de riem breekt bij het starten van de motor kan de schade meevallen en is hopelijk met het vervangen van de distributieriem, eventuele waterpomp en/of spanrollen het euvel opgelost. Om hiervan direct een offerte te ontvangen kun je jouw kenteken op de pagina van Garagevergelijker.nl invullen en berekenen wij wat een distributieriem vervangen kost.

In het worst-case scenario

Vanzelfsprekend zit er gelukkig van alles tussen het best- en worst-case scenario nadat de distributieriem is gebroken. Dit kan zijn van enkele kromme kleppen tot volledig afgebroken kleppen, gaten in zuigers en uiteindelijk helaas een total loss motor.

Het is vaak al redelijk duidelijk hoe erg de schade is en als het erop lijkt dat een deelrevisie haalbaar is zal het garagebedrijf adviseren eerst de cilinderkop te willen demonteren om zodoende alles grondig te kunnen inspecteren.

Voorkom deze scenario's

Voorkom deze scenario's en als je twijfelt of de door jou gekochte auto wel op tijd voorzien is van een nieuwe distributieriem, laat dit dan door de vakmensen van Garagevergelijker.nl controleren.

Distributieriem vervangen? Vergelijk de prijzen van garages in de buurt!

Vind direct een garage in je omgeving die je kan helpen bij deze vraag