• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Interieurfilter of pollenfilter

Een interieurfilter, wat is de functie van een interieurfilter en wat gebeurt er als je een interieurfilter niet op tijd vervangt

Wat is een interieurfilter

Een interieurfilter wordt ook wel microfilter of pollenfilter genoemd. Dit filter bestaat uit een harmonica-achtig oppervlakte gemaakt van micro vezel.

Wat is de functie van een interieurfilter

Het interieurfilter reinigt de in het auto interieur binnenkomende buitenlucht van pollen, stof en andere vervuiling. Het auto interieur kan wel een 6 x hogere concentratie van deze schadelijke stoffen bevatten ten opzichte van de ingeademde lucht thuis. Een schoon en goed werkend interieurfilter is daarom belangrijk voor een gezond auto interieur.

Een interieurfilter met actieve koolstof

Vaak is er voor een paar euro meer ook een interieurfilter met actieve koolstof. Het voordeel van deze interieurfilters is dat zij schadelijke het interieur binnenkomende stoffen zoals benzeen, tolueen en ozon absorberen. Vanzelfsprekend neemt de werking van het actieve koolstof in de loop van de tijd af en daarom het vervangen van het interieurfilter belangrijk.

Wat zijn de nadelen van een vervuild interieurfilter

We zien steeds vaker dat het interieurfilter uit financiële overwegingen niet vernieuwd worden. Er zijn Lease maatschappijen die specifiek aangeven dat het interieurfilter niet vervangen mag worden. Het niet vervangen van het interieurfilter is niet direct nadelig qua voertuigbetrouwbaarheid en veiligheid maar toch zijn de eventuele nadelen van een vervuild interieurfilter de volgende verhoogde kans op:

  • Geïrriteerde/branderige ogen
  • Hoofdpijn
  • Allergie aanvallen
  • Keelpijn/hoesten

Met name voor mensen die last van bijvoorbeeld hooikoorts hebben is het op tijd vervangen van het interieurfilter belangrijk om een zo optimaal mogelijke auto interieur omgeving te scheppen.

Een vervuild oppervlak van een interieurfilter en de donkere en vaak vochtige omgeving is een perfecte voedingsbodem voor schimmels en andere micro organismen.

Vind direct een garage in je omgeving die je kan helpen bij deze vraag