• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Ruitenwissers strepen

Strepen van ruitenwissers. Hoe komt het en hoe is het strepen op te lossen

Waardoor komt het strepen van ruitenwissers

Als eerste gaat men dan de ruitenwissers vervangen maar ons advies is toch altijd even te kijken of de volgende zaken in orde zijn:

  • Geen vettige voorruit
  • Geen siliconen aanslag op voorruit
  • Geen vervuilde ruitenwissers
  • Correcte wisserarm druk ook bij hogere snelheid
  • De voorruit is in goede staat en niet ingesleten

Aanslag op de voorruit hoe te verwijderen

Vaak is het niet te zien of er een (silicone) aanslag op de voorruit zit en met gewone reinigingsmiddelen is dit vaak moeilijk weg te krijgen. De voorruit behandelen met een specifiek daarvoor bestaande polish biedt hier uitkomst en een goed resultaat. Daarna altijd nog wel met een goede ruitenreiniger na behandelen.

Ruitenwissers schoon maken, hoe doe je dat

Met het schoonmaken van de zemen (rubbers) op de ruitenwissers boek je vaak opmerkelijke resultaten mits de wissers niet te oud zijn. Reinig de bladen voorzichtig met ruitenreiniger op een doek en tussen duim en wijsvinger. Soms kan bij hardnekkig vuil er voorzichtig met je nagel langs gaan helpen om dit te verwijderen. Het kan soms ook helpen met een zeer fijn schuurpapiertje haaks langs de zeem te gaan. Je verwijdert dan wat verouderd rubber. Probeer het eens, vervangen kan altijd nog.

De armdruk van de wisserarm controleren

Controleer als eerste of de wisser armen soepel bewegen, door corrosie kan de arm zwaar gaan en moet dit opgelost worden. Bij veel auto's is de armdruk nog af te stellen en hiermee kan er meer of minder druk op de zeem gezet worden. Door middel van het iets boller buigen van de metalen ruitenwisser arm verhoog je de druk. Doe dit gecontroleerd of laat het over aan de vakman van Garagevergelijker.

Strepen van ruitenwissers bij hogere snelheid

Als de ruitenwissers gaan strepen en wellicht ook wat stuiteren bij hogere snelheid zijn heeft dit waarschijnlijk te maken met de aanlegdruk van de wisser. Er kan dan vaak een wisser gemonteerd worden met een spoiler, deze drukt bij hogere snelheid de wisser harder tegen de ruit. Of de armdruk proberen te verhogen door deze licht te buigen (indien mogelijk).

Een ruitenwisser vervangen

Een ruitenwisser is op de meeste voertuigen betrekkelijk eenvoudig zelf te vernieuwen. Soms hebben de ruitenwissers een zogeheten parkeerstand. Deze moet je hier eerst uithalen (servicepositie) voor je bij de wissers kunt komen om deze te vervangen. Kijk hiervoor in je instructieboekje of rij langs bij de deelnemers van garagevergelijker.nl.

De ruitenwisser hebben verschillende bevestigingssystemen. Het is belangrijk om te kijken naar een specifiek voor jouw auto passende ruitenwisser (set). Let ook op dat je de motorkap niet beschadigd bij het vervangen van de ruitenwissers. De metalen delen kunnen krassen veroorzaken als je de wisser op de motorkap legt tijdens het verwisselen.


Vind direct een garage in je omgeving die je kan helpen bij deze vraag