• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Wat is climate control

Wat is climate control en hoe werkt het

Wat is climate control

Een climate control of climatronic is een automatische airco installatie waarbij je als berijder de temperatuur instelt en de installatie onafhankelijk van buitentemperatuur en omstandigheden de ingestelde temperatuur vast houdt. Deze automatische regeling wordt aangestuurd vanuit een regelunit die via temperatuur en druksensoren de benodigde informatie ontvangt om kleppen en compressor aan te sturen om het interieur op de ingestelde temperatuur te houden. Dit wanneer dit ook binnen de mogelijkheden van de installatie ligt. Met het raam open bij 30 graden zal een waarde van bijvoorbeeld 10 graden nooit bereikt worden.

Niet alleen koelt de installatie maar wanneer nodig zal de installatie het auto interieur ook verwarmen mits de ingestelde temperatuur daarop ingesteld is.

Hoe werkt climate control

De climate control of automatische airco werkt in plaats van de handbediende airco met temperatuursensoren en elektrisch pneumatisch bediende kleppen en stelmotoren welke de luchtstroom regelen. Ook zien we de toepassing van regelbare kantelplaat compressoren waarbij de druk geregeld kan worden door meer of kanteling van de plaat. Het geheel wordt via een regelkast aangestuurd.

Vind direct een garage in je omgeving die je kan helpen bij deze vraag