• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Wat is een ECM accu

Wat is een ECM accu en wat zijn de kenmerken van een ECM accu.

Wat is een ECM accu

Een ECM accu staat voor Enhanced Cycling Mat, EFB staat voor Enhanced Flooded Battery en is een doorontwikkeling op de standaard zogeheten "loodaccu". Als toevoeging plaatst men een vezelmat tussen de separator en de plaatrasters welke het plaatmateriaal "aandrukt" zodat dit plaatmateriaal bij diep laden en ontladen niet uit de rasters kan vallen. Ook heeft het plaatmateriaal een hogere densiteit. Hiermee kan deze accu een grotere laad en ontlaad capaciteit aan dan de standaard loodaccu.

In welke auto's wordt de ECM accu toegepast.

We zien de toepassing van de ECM / EFB accu vooral in de compactere klasse zoals bijvoorbeeld de Toyota Aygo. Deze klasse heeft start/stop systemen die een grote accu belasting vragen. Door de compacte bouw van deze auto's moet de accu in de warme motorruimte gemonteerd kunnen worden en speelt de kostprijs in deze competitieve klasse ook zeker een rol. De ECM kost qua kostprijs circa 80% van de AGM accu en kan in tegenstelling tot de AGM accu goed tegen de warmte in het motorcompartiment.

Het inleren van de accu-gegevens bij moderne auto's.

Van de nieuwe accu moeten de gegevens steeds vaker in het energy-management ingelezen worden.

Naarmate de start/stoptechnologie meer algemeen toegepast wordt, zal de traditionele loodzuuraccu het veld ruimen voor de accu’s van de micro-hybride-generatie. Het zijn de autofabrikanten die de keuze zullen maken voor AGM of ECM, afhankelijk van het type voertuig en de plaats die beschikbaar is in het voertuig of onder de motorkap.

Kan ik een ECM accu vervangen door een loodaccu? Nee, dat is niet mogelijk. Een ECM accu moet vervangen worden door een ECM accu”.

Vind direct een garage in je omgeving die je kan helpen bij deze vraag