• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Bovag aangesloten autobedrijven

Een BOVAG garage biedt meer zekerheid

Een garage kan zijn aangesloten bij de BOVAG. De naam is een begrip en voor veel automobilisten staat het gelijk aan betrouwbaarheid en vakkundigheid. BOVAG komt op voor de belangen van de garagehouder, in ruil daarvoor belooft de garagehouder zich te houden aan een reglement. Dit is erop gericht om de kwaliteit van werken te waarborgen, hiervan profiteert de klant.

Wat doet BOVAG?

BOVAG is opgericht in 1930, toen nog als Bond Van Automobielhandelaren en Garagehouders. De eerste bijeenkomst was nota bene in een Utrechts café. Inmiddels zijn er zo’n 8.000 garages aangesloten bij BOVAG. Dat kunnen merkdealers en universele garagebedrijven zijn. Ook specialistische bedrijven, zoals schadeherstellers en revisiebedrijven, kunnen een BOVAG erkenning hebben. 

Een BOVAG bedrijf moet zich aan strikte regels houden en kan gebruik maken van diensten van BOVAG, zoals het aanbieden van garanties op occasions en werkzaamheden en meedoen met landelijke campagnes. Veel automobilisten kennen BOVAG ook van de Geschillencommissie. Dit is een onafhankelijke organisatie die bemiddelt en adviseert als u vindt dat een BOVAG bedrijf zijn werk niet goed heeft uitgevoerd. Dat geeft u als klant meer zekerheid. Houdt een garagebedrijf zich niet aan de BOVAG afspraken, dan kan zijn erkenning worden afgenomen.

Moet een garage aangesloten zijn bij BOVAG?

Een BOVAG lidmaatschap is niet verplicht voor een garagebedrijf. Is hij niet aangesloten bij BOVAG dan betekent dat niet vanzelfsprekend dat er slecht werk geleverd wordt. Het kan ook zijn dat de het bedrijf niet aan de gestelde eisen kan of wil voldoen. In de praktijk blijkt echter dat een garagebedrijf trots is op het BOVAG lidmaatschap en er alles aan doet om de erkenning te krijgen én te houden.

Hoe weet ik of een garage is aangesloten bij BOVAG?

Een BOVAG garagebedrijf is te herkennen aan een schild aan de buitenmuur en een vermelding op bijvoorbeeld de website of het briefpapier. BOVAG ziet er streng op toe dat alleen leden het logo gebruiken en dat niet-leden er geen misbruik van maken.

Kies voor een Bovag garage via garagevergelijker.nl

Via garagevergelijker.nl maakt u eenvoudig een afspraak bij de bovag garage van uw keuze. Zo bent u snel en zeker verzekerd van het juiste auto-onderhoud. Start nu met garages vergelijken!