Kentekenplaat kwijt

Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Wat moet je doen als je een kentekenplaat kwijt bent

Moet je aangifte doen

Bij verlies of diefstal van 1 of beide kentekenplaten wordt er altijd aangeraden om aangifte te doen, om misbruik van uw kenteken te voorkomen. Dit is echter niet verplicht. Na aangifte of constatering van de verloren kentekenplaat kun je terecht bij een deelnemer van garagevergelijker.nl die dan vervolgens via een RDW-erkende kentekenplaatfabrikant (Brezan, Staadegaard, Dabeco en TC) de kentekenplaten kunnen bestellen.

Bij verlies van uw kentekenplaat zal de kentekenfabrikant altijd twee nieuwe platen leveren ongeachte er 1 of 2 platen verloren zijn. Deze nieuwe platen zullen geleverd worden met een verhoogde duplicaatcode (1, 2, 3 enz.). Op vertoon van een geldig kentekenbewijs of kentekencard en met een geldig legitimatie bewijs kan de kentekenfabrikant nieuwe kentekenplaten afgeven.

Wat voor soort kentekenplaten gaat het om

Bij verlies of diefstal van een kentekenplaat is altijd noodzakelijk duidelijk aan te geven om wat voor een soort kentekenplaat het gaat. Dit is vaak goed te zien aan de mal in de auto waar de kentekenplaat hoort te zitten. Is dit een langwerpige mal of een vierkante mal (over het algemeen gaat het voornamelijk om de langwerpige kentekenplaten bij personen voertuigen en vierkante kentekenplaten bij bedrijfswagens en SUV voertuigen). Daarnaast moet er ook worden aangegeven of het om een geperste kentekenplaat gaat of om een kentekenplaat met opgelegde luxe letters.

Waar kun je nieuwe kentekenplaten kopen

Ben jij je kentekenplaat kwijt of gestolen of wil je gewoon nieuwe kentekenplaten aanschaffen omdat deze verouderd zijn kun je terecht bij de deelnemers van garagevergelijker.nl. Zij doen uitsluitend zaken met een door de RDW-erkende kentekenfabrikant. 

Welke papieren moet je tonen bij het bestellen van kentekenplaten

Voor het bestellen van kentekenplaten zijn altijd het kentekenbewijs of kentekencard nodig en een geldig legitimatie bewijs. Als je daarnaast aangifte hebt gedaan kun je ook altijd het opgemaakte proces verbaal meenemen naar uw kentekenplaatfabrikant.