Waarom een 1 op kentekenplaat

Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Waarom staat er soms een klein cijfer zoals een 1 of 2 op een kentekenplaat.

Hoe komt het dat er een klein cijfer op de kentekenplaat staat

Kentekenplaat-geelNa verlies of diefstal van uw kentekenplaten zal uw kentekenplaatfabrikant altijd twee nieuwe kentekenplaten leveren. Om de uw kentekenplaten uniek te houden komt er op het linker streepje een duplicaatcode in de vorm van een kleine 1 of 2. Na het afgeven van de kentekenplaat met een verhoogd duplicaatcode komt de oude kentekenplaat te vervalen en zal deze niet meer gelinkt worden aan uw voertuig.

Op uw kentekenbewijs/kentekencard staat ook een duplicaatcode. Deze heeft de zelfde functie als de duplicaatcode op uw kentekenplaat. Sinds 2008 is het niet meer verplicht om op het kentekenbewijs/kentekencard en de kentekenplaat de zelfde duplicaatcode te hebben. Kortom; bent u uw kentekenbewijs/kentekencard verloren dan zal u een nieuwe moeten aanvragen bij de RDW, en zal deze worden afgeven met een verhoogde duplicaatcode.

Waar moet ik een kentekenplaat kopen

 Bent u uw kentekenplaat kwijt of gestolen of u wilt gewoon nieuwe kentekenplaten omdat deze verouderd zijn, dan kunt u terecht bij de RDW-erkende kentekenfabrikanten. Deze kunnen vaak de kentekenplaten persen terwijl u wacht. Op vertoon van het kentekenbewijs/kentekencard en een geldig legitimatie bewijs kunt uw nieuwe platen bestellen.

Bent u uw kentekenbewijs / kentekencard verloren of is deze gestolen, dan kunt u dit eenvoudig online via de RDW regelen.