Waarom een 1 op kentekenplaat

Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Waarom staat er soms een klein cijfer zoals een 1 of 2 op een kentekenplaat.

Hoe komt het dat er een klein cijfer op de kentekenplaat staat

Kentekenplaat-geelNa verlies of diefstal van jouw kentekenplaten zal de kentekenplaatfabrikant altijd twee nieuwe kentekenplaten leveren. Om de kentekenplaten uniek te houden komt er op het linker streepje een duplicaatcode in de vorm van een kleine 1 of 2. Na het afgeven van de kentekenplaat met een verhoogd duplicaatcode komt de oude kentekenplaat te vervalen en zal deze niet meer gelinkt worden aan het voertuig.

Op jouw kentekencard staat ook een duplicaatcode. Deze heeft de zelfde functie als de duplicaatcode op uw kentekenplaat. Sinds 2008 is het niet meer verplicht om op het kentekencard en de kentekenplaat de zelfde duplicaatcode te hebben. Kortom; ben jij je kentekencard verloren dan zul je een nieuwe moeten aanvragen bij de RDW en zal deze worden afgegeven met een verhoogde duplicaatcode.

Waar moet ik een kentekenplaat kopen

Ben jij je kentekenplaat kwijt of gestolen of je wil gewoon nieuwe kentekenplaten omdat deze verouderd zijn, dan kun je terecht bij de RDW-erkende kentekenfabrikanten zoals Brezan, Dabeco, Staadegaard en TC. Deze kunnen vaak de kentekenplaten persen terwijl je er op wacht. Op vertoon van de kentekencard en een geldig legitimatie bewijs kun je nieuwe platen bestellen.

Ben je dus je kentekencard verloren of is deze gestolen, dan kun je dit eenvoudig online via de RDW regelen.