Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Een lekke radiator, hoe kun je deze snel en goedkoop laten repareren

Radiateur3
Waarom kunnen wij een lekke radiator goedkoop repareren

De deelnemers van Garagevergelijker werken met producten die vaak tot 30% goedkoper zijn dan die van de concurrentie. Dit kunnen wij omdat wij groot inkopen en met sterke huismerken werken die een perfecte prijs kwaliteit leveren. Daarnaast hebben wij voor veel modellen daarnaast ook nog een economy radiator aanbieding, met name voor auto's die geen tientallen jaren meer mee hoeven te gaan is dit vaak een prima betaalbare oplossing. Op alle producten heb je vanzelfsprekend volledige garantie.

Waarom kunnen wij een lekke radiator snel repareren

Wij hebben een grote voorraad radiatoren onder handbereik en dezelfde dag leverbaar, dit scheelt je veel tijd en het missen van de auto. Wil je het zeker weten, bel of mail ons en wij kunnen direct kijken of de radiator op voorraad is {zipcode_form}

Is de oude radiator te reviseren / repareren

De vroegere radiatoren waren van metaal waaronder koper en konden nog wel gerepareerd worden door b.v. solderen. Ook zag je toen dat het koellichaam vervangen werd en opnieuw aan de oude behuizing gesoldeerd werd. De huidige personenwagen radiatoren zijn nagenoeg allemaal uitgevoerd met een aluminium koellichaam (buisjes verbonden met lamellen) welke via een felsrand aan de kunststof behuizing vast zit. Hieraan is niet te solderen en daarmee te repareren waardoor dit type radiator alleen vervangen kan worden.

Wat zijn de meest voorkomende lekkages bij een lekke radiator

Radiateur1
Hieronder geven wij de meest voorkomende lekkages bij een radiator aan:

  • Doorgeroest koellichaam, meestal onderop de radiator
  • Lekkage tussen de felsrand tussen koellichaam en behuizing
  • Scheurtjes in de kunststof behuizing door veroudering
  • Steenslag schade aan de koelkanalen

 Is een radiator tijdelijk te repareren

Radiator lekkage verhelpenEen auto reparatie komt nooit gelegen, vaak zowel qua tijd als financieel, met een toevoeging in de koelvloeistof kan soms de lekkage vaak tijdelijk gedicht worden. Dit hangt ook sterk af van de grootte van de lekkage maar de toevoeging kost in verhouding tot een nieuwe radiator veel minder dus het is wellicht het proberen waard. Nogmaals geef ik aan dat dit vaak een tijdelijke oplossing is en ik zelf er absoluut niet mee op vakantie zou gaan.

Wynns heeft bijvoorbeeld de toevoeging Radiator Stop Leak, voor kleine lekken in de radiator.

Bar's Leak is ook zeer doeltreffend en zal enige tijd soelaas bieden aan de klein lek.