Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Wat is een longlife bougie en waarom gaat een longlife bougie langer mee

Wat is het verschil tussen een standaard bougie en een longlife bougie

Het grote verschil tussen een standaard bougie en een longlife bougie zit in de toegepaste materialen. Gebruikt men voor de belangrijkste onderdelen van de bougie namelijk de elektroden bij een standaard bougie een koperlegering, worden er bij de longlife bougies iridium en platinum toegepast.

Iridium bougies zijn momenteel de meest hoogwaardige oplossing, iridium is een van de hardste edelmetalen en met een smeltpunt van 2450 graden zijn deze bougies zeer resistent tegen vonkerosie. 

Gaat de standaard bougie gemiddeld tussen de 15.000 en 30.000 kilometer mee, gaat een longlife bougie 60.000 kilometer of wel meer mee. Ook dit is weer afhankelijk van auto en type.

Met name de besparing in tijd van vervangen en de constantere vonkopbrengst zijn een argument waarom men deze bougies meer en meer toepast.

Wat is vonkerosie

Een bougie slijt grotendeels door zogenaamde vonkerosie. Dit is heel beknopt uit te leggen als het smelten en verdampen van elektrode materiaal door het overspringen van de ontstekingsvonk.

Wat kost een longlife bougie

Een longlife bougie kost tot een factor 4 meer dan een standaard bougie. Soms kan het wanneer je bijvoorbeeld weinig kilometers rijd interessant zijn om de longlife bougies wanneer deze aan vervanging toe zijn te (laten) vervangen voor standaard bougies die een fractie kosten. Dit is niet altijd mogelijk, de vakmensen van garagevergelijker.nl kunnen je hierin adviseren.