• Garages beoordeeld met een ​9,3
 • Duidelijke prijs
 • Overal in Nederland, altijd in de buurt
 • Online afspraak

Auto onderdelen vervangen

Door slijtage en defecten is het regelmatig nodig om onderdelen van een auto te vervangen. Door te kiezen voor een goede garage en onderdelen van hoge kwaliteit verklein je de kans op pech en hoge reparatiekosten. Via Garagevergelijker.nl vind je de beste garages in de buurt. Het maken van een afspraak is heel eenvoudig. Zo makkelijk is goed auto onderhoud.

Onderdelen vervangen

Een auto bestaat uit duizenden onderdelen. Sommige daarvan gaan een autoleven lang mee, andere hebben een kortere levensduur. Onderdelen kunnen kapotgaan door slijtage, defecten of schade. Soms is reparatie van onderdelen mogelijk, vaak is het voordeliger en sneller om complete delen te vernieuwen.

Voorbeelden van onderdelen die vanwege slijtage regelmatig vervangen moeten worden:

Defecten aan de volgende onderdelen komen ook vaak voor:

Auto-onderdelen vervangen of repareren?

Moderne auto’s hebben veel elektronica aan boord. Denk aan de talloze sensoren zoals bandensensoren en parkeersensoren. Hoewel dit niet of nauwelijks gevoelig is voor slijtage, komen er wel regelmatig defecten aan dit soort onderdelen voor. Onderzoek naar de oorzaak en reparatie van het mankement zijn vaak zo tijdrovend, dat complete vervanging noodzakelijk is. Een mechanisch deel, zoals een dynamo of startmotor, kan soms gerepareerd worden. Hiermee spaar je niet alleen kosten uit, het is ook een duurzame manier van auto-onderhoud.

Auto-onderdelen uit voorzorg vervangen

Veel onderdelen slijten niet alleen door gebruik, maar ook door veroudering. Een goed garagebedrijf is op de hoogte van de vervangingsinterval en houdt voor jou in de gaten of er onderdelen uit voorzorg aan vervanging toe zijn. Denk bijvoorbeeld aan een distributieriem of luchtfilter.

Duurzaam onderhoud

Ook garagebedrijven gaan steeds ‘groener’ te werk en bieden oplossingen die gunstiger zijn voor het milieu. Dan wordt er gekeken naar tweedehands onderdelen. Deze zijn vaak afkomstig van auto’s die vanwege zware schade gerecycled worden. Goede onderdelen worden verkocht en meestal zelfs met garantie gemonteerd.

Waarom auto-onderdelen vervangen via garagevergelijker.nl?

Door te kiezen voor hoogwaardige kwaliteit en montage door een vakkundige garage kun je de levensduur van de onderdelen én de auto aanzienlijk verlengen. Dat geeft niet alleen meer rijplezier, maar uiteindelijk scheelt het ook in de onderhoudskosten. Bovendien verklein je de kans op pech door via garagevergelijker.nl te kiezen voor een vakkundig onderhoudsadres. Ervaren monteurs kennen de specifieke, veel voorkomende defecten aan jouw auto en kunnen al in een vroeg stadium waarschuwen of zelfs preventief een storingsgevoelig onderdeel vervangen. Zo worden jouw kilometers nog zorgelozer.

Maak nu een afspraak bij een garage in uw buurt

Via garagevergelijker.nl vind je het beste adres voor om onderdelen van jouw auto te laten vervangen. Vergelijk garages en maak nu een afspraak.

 • Remblokken auto laten vervangen

  Remblokken auto laten vervangen

  Zijn de remblokken van je auto toe aan vervanging? Vergelijk garages en kies de beste autogarage voor vervanging van remblokken met garagevergelijker.nl!

  Meer informatie
 • Auto accu vervangen

  Auto accu vervangen

  De accu is de energiebron voor alle stroomverbruikers in je auto. Bij auto’s met een benzine- of dieselmotor is zijn voornaamste taak om de motor te kunnen starten, bij elektrische auto’s krijgt de boordelektronica de benodigde stroom vanaf de accu. Een accu wordt een steeds hoogwaardiger auto-onderdeel. Onder invloed van tijd en gebruik verliest de accu zijn werking en is uiteindelijk aan vervanging toe.

  Meer informatie
 • Distributieriem vervangen

  Distributieriem vervangen

  De distributieriem is het belangrijkste onderdeel dat de motor in beweging houdt. Een defect aan de riem leidt altijd tot motorschade, met dure reparaties of zelfs een totale vervanging van de motor als gevolg. Om ervoor te zorgen dat de riem in topconditie is, is er een vaste vervangingsinterval door de fabrikant vastgesteld. Deze wordt uitgedrukt in kilometers én/of in tijd. Leidend is wat het eerste bereikt is. 

  Een tussentijdse visuele controle van de riem is een vast onderdeel van een grote beurt. Niet alleen vroegtijdige slijtage en uitdroging kunnen dan aan het licht komen. Ook de onderdelen die de riem onder alle omstandigheden soepel laten draaien en op de juiste spanning houden (de span- en geleide rollen) verdienen een goede inspectie.

  Meer informatie
 • Koppeling laten vervangen

  Koppeling laten vervangen

  Schakelt je auto moeizaam? Geef je flink gas, maar versnelt de auto traag? Duurt het lang voordat de auto goed vooruitkomt tijdens het wegrijden? Dit zijn signalen die duiden op een versleten koppeling. Hoog tijd voor een bezoekje aan een garage om de koppeling te vervangen. 

  Meer informatie
 • Remschijven laten vervangen

  Remschijven laten vervangen

  Van tijd tot tijd zullen ze vervangen moeten worden. Dit is een specialistische klus, met name vanwege de enorme krachten waarmee ze moeten worden vastgezet aan de auto. Goede remschijven zijn van levensbelang.

  Meer informatie
 • Ruitenwissers: een must voor goed zicht op de weg

  Ruitenwissers: een must voor goed zicht op de weg

  Veilige kilometers beginnen met goed zicht. Daarom moeten de ruitenwisserbladen in topconditie zijn. Zie je strepen ontstaan bij het wissen of blijft er een waterlaagje achter op de ruit? Dan zijn de bladen sowieso aan vervanging toe. Daarnaast is het verstandig om ze ook vanwege de leeftijd te vervangen. Het rubber van de wisserbladen hardt uit door inwerking van onder meer UV-licht, waardoor het onverwacht kan afbrokkelen of scheuren. Dit belemmert het zicht ernstig en kan bovendien schade aan de autoruiten veroorzaken.

  Meer informatie