• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Distributieriem vervangen

Waarom een distributieriem vervangen?

Niet alleen tijdige vervanging van de distributieriem is van groot belang, ook een tussentijdse controle op de juiste spanning, droogte, scheuren én andere overmatige slijtagekenmerken is van belang. Wanneer de distributieriem niet op tijd vervangen wordt, kan hij breken.

Hoe lang duurt het vervangen van de distributieriem?

Hoe lang het duurt om de distributieriem van je auto te vervangen, hangt vooral af van het type auto dat je hebt. Veel garages zijn er tussen de 1,5 uur en 6 uur mee bezig om de distributieriem eruit te halen en een nieuwe in je auto te monteren.

Wat gebeurt er als de distributieriem knapt?

Slijtage kan betekenen dat het materiaal verslechtert of dat de riem langer wordt waardoor de kans op losraken of een verminderde werking mogelijk is. In het ergste geval knapt de riem of loopt van de tandwielen af. Het verstoort in één klap de nauwkeurige getimede werking van de bewegende inwendige delen van de automotor, met heel veel inwendige, vaak fatale motorschade tot gevolg.

Hoe beoordeel je de staat van de distributieriem?

Een goede onderhoudshistorie van een auto is van belang om te controleren of de distributieriem tijdig vervangen is. Dit kan zijn aangegeven in het onderhoudsboekje of klantenrapport bij de garage, vaak plakt een monteur ook een sticker onder de motorkap met daarop de kilometerstand en datum waarop de distributieriem vervangen is. Koop je een tweedehandsauto en is het niet duidelijk of de riem vervangen is, laat het dan gelijk doen. Het kan je een behoorlijke teleurstelling en ongeplande kostenpost besparen.

Heeft elke auto een distributieriem?

Niet elke motor heeft een distributieriem. Een verbinding tussen krukas en nokkenas(sen) met een ketting of tandwielenset komt ook voor. Deze technieken zijn zo goed als onderhoudsvrij. Bent u niet op de hoogte van de techniek in uw auto, win dan tijdig advies in bij de garage via garagevergelijker.nl. Een versleten distributieriem bemerk je pas als het te laat is.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een distributieriem?

Het vervangen van de distributieriem kan een kostbaar klusje zijn. Zo lopen de kosten uiteen van 300 tot soms wel 1000 euro, afhankelijk van het type auto dat je hebt. Gelukkig hoeft de distributieriem niet vaak vervangen te worden. Als je de riem hebt laten vervangen, heb je er jaren geen omkijken meer naar.

Hoe snel kan ik terecht voor het vervangen van de distributieriem?

Via garagevergelijker.nl kies je zelf de garage waar je je auto heen wilt brengen voor het laten vervangen van je distributieriem. Nadat je dit gedaan hebt, maak je via onze agenda tool eenvoudig en snel een afspraak. Zo zie je direct wanneer er nog plek is. Soms is er zelfs dezelfde dag nog plek bij de garage van je keuze.

Distributieriem vervangen van jouw auto? Overal in Nederland.

In de volgende steden kun je o.a. snel en eenvoudig een afspraak maken. Klik hier voor een overzicht van alle steden.

Almere

Amstelveen

Amsterdam

Utrecht

Amersfoort

Ede

Haarlem 

Groningen

Beverwijk

Distributieriem vervangen via garagevergelijker.nl

Wilt je de distributieriem laten vervangen? Ga naar garagevergelijker.nl, kies ‘distributieriem laten vervangen’, zoek de de juiste garage en maak een afspraak. Zo bent je verzekerd van gedegen en betaalbaar onderhoud.

Vul je kenteken in en start met vergelijken