Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Een pollenfilter, wat is de functie van een pollenfilter en wat gebeurt er als je een pollenfilter niet op tijd vervangt

Wat is een pollenfilter

Pollenfilter vervuildEen pollenfilter wordt ook wel microfilter of interieurfilter genoemd. Dit filter bestaat uit een harmonica achtige oppervlakte gemaakt van micro vezel. 

Wat is de functie van een pollenfilter

Het pollenfilter reinigt de in het auto interieur binnenkomende buitenlucht van pollen, stof en andere vervuilingen. Het auto interieur kan wel een 6 x hogere concentratie van deze schadelijke stoffen bevatten ten opzichte van de ingeademde lucht thuis. Een schoon en goed werkend pollenfilter is daarom belangrijk voor een gezond auto interieur.

Een pollenfilter met actieve koolstof

Vaak is er voor een paar euro meer ook een pollenfilter met aktieve koolstof. Het voordeel van deze pollenfilters is dat zij schadelijke het interieur binnenkomende stoffen zoals benzeen, tolueen en ozon absorberen. Vanzelfsprekend neemt de werking van het actieve koolstof in de loop van de tijd af en ook is daarom het vervangen van het interieurfilter belangrijk. 

Wat zijn de nadelen van een vervuild pollenfilter

We zien steeds vaker dat de pollenfilter uit financiële overwegingen niet vernieuwd worden. Er zijn Lease Maatschappijen die specifiek aangeven dat het pollenfilter niet vervangen mag worden. Het niet vervangen van het pollenfilter is niet direct nadelig qua voertuigbetrouwbaarheid en veiligheid maar toch zijn de eventuele nadelen van een vervuild pollenfilter de volgende verhoogde kans op:

  • Geïrriteerde / branderige ogen
  • Hoofdpijn
  • Allergie aanvallen
  • Keelpijn / hoesten

Pollenfilter vervuilingMet name voor mensen die last van b.v. hooikoorts hebben is het op tijd vervangen van het pollenfilter belangrijk om een zo optimaal mogelijke auto interieur omgeving te scheppen.

Een vervuild oppervlak van een pollenfilter en de donkere vaak vochtige omgeving is een perfecte voedingsbodem voor schimmels en andere micro organismen.

Ben je er niet zeker van dat het interieurfilter tijdig vervangen is kom dan langs bij een van de deelnemers van garagevergelijker.nl Vul hierboven de postcode in en je vind de dichtstbijzijnde deelnemers