• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Remblokken achter vervangen

De remblokken achter zorgen voor veiligheid

Wanneer een auto is uitgerust met remschijven achter, zijn er vanzelfsprekend ook remblokken achter aanwezig. Wanneer de bestuurder wil afremmen drukken de remblokken achter tegen de remschijf. Door de wrijving die ontstaat gaat de remschijf -en daarmee het wiel- minder snel draaien.

Deze wrijving zet de beweging van het wiel om in warmte. Daarom moeten de remblokken van zeer goede kwaliteit zijn. Je wilt immers altijd kunnen vertrouwen op je remmen, ook als de remblokken achter al wat langer gemonteerd zijn.

Ook belangrijk als de auto stilstaat

Bij veel auto’s worden de remblokken achter bij het aantrekken van de parkeerrem (ook wel handrem genoemd) tegen de remschijf aan gedrukt. Deze klem is voldoende om de auto volledig te blokkeren, zodat hij niet kan wegrollen. Hoewel er geen energie vrijkomt, kunnen de remblokken achter hier wel van slijten. Wanneer de auto langdurig geparkeerd staat met aangetrokken parkeerrem, kunnen de blokken aan de remschijf vastroesten. Wanneer de auto dan weer gaat rijden, worden de remblokken met kracht van de remschijf afgetrokken. Dit is nadelig voor de levensduur.

Laat de remblokken achter goed controleren

Wanneer je merkt dat de auto minder remt of als er een slepend geluid bij de wielen vandaan komt, is het goed om de staat van de remblokken achter te laten controleren. Ze kunnen versleten zijn of zelfs beschadigd. Voor de eigen veiligheid én die van anderen is het heel belangrijk om dan zo snel mogelijk de remblokken achter te laten controleren en eventueel te laten vervangen.

Remblokken achter moeten links en rechts tegelijk vervangen worden

Om een gelijke remwerking voor het linker- en rechterwiel te hebben, is het belangrijk dat de remblokken achter altijd bij beide wielen tegelijk vervangen worden. De remblokken vóór kunnen apart beoordeeld en vervangen worden. Door de gewichtsverdeling van de auto moeten de voorwielen sterker worden afgeremd dan de achterwielen. Hierdoor slijten de remblokken voor sneller dan de remblokken achter en zijn dus vaak al vernieuwd op het moment dat je remblokken achter aan vervanging toe zijn.

Remblokken achter laten vervangen via Garagevergelijker.nl

Zorg dat jouw auto onder alle omstandigheden goed remt. Merk je dat de remwerking afneemt? Blijft er niet meer doorrijden, maar maak gelijk een afspraak bij een garage in de buurt voor het vervangen van je remblokken achter via garagevergelijker.nl.

Vul je kenteken in en start met vergelijken