Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Belangrijke informatie als jouw remmenblokken vervangen moeten worden

Waarom moeten remblokken vervangen worden?

Remblokken vervangen De remmen slijten en de snelheid waarmee dit gebeurt is in grote mate afhankelijk van het rijgedrag. Te ver versleten remblokken zijn absoluut risicovol en te lang doorrijden kan naast de risico's de reparatie onnodig veel duurder maken. Het is een vaak voorkomend euvel dat wij de remschijven moeten vernieuwen omdat er een metaal op metaal contact is tussen de basisplaat van het remblok en de remschijf en hiermee is de remblokken vervangen en tevens de remschijven onontbeerlijk. U ziet op de linker afbeelding de schade die een remschijf oploopt bij het doorrijden met versleten remblokken.

Vervang daarom tijdig de remblokken en bespaar extra kosten!

Wanneer worden remblokken vervangen?

Remmenslijtage is sterk afhankelijk van het gebruik, de rijstijl en belading van het voertuig. Tevens is de slijtage bij een automaat vaak hoger doordat er niet op de motor afgeremd kan worden. Een voertuig wat veel snelweg kilometers maakt heeft een fors lagere slijtage dan een voertuig wat bijvoorbeeld alleen aan stedelijk verkeer deelneemt en daarmee veel moet afremmen. Een sportieve rijstijl en / of een vaak zware belading zal ook de slijtage verhogen. 

 

Versleten remmen kun je herkennen aan:Remblokcontrole12

  • Een sterk schurend geluid,
  • Het toenemen van de remafstand
  • Scheef trekken bij afremmen
  • Een veranderend pedaalgevoel
  • Trillend pedaal
  • Indicatie melding

Bij een vermoeden van een van bovenstaande kom je voor de veiligheid bij ons langs voor een remmencontrole. Een blijvend piepend geluid bij rijden kan duiden op het vastzitten van een remzuiger of remzadels. Hierdoor zullen de remblokken ook versneld slijten. De deelnemers van Garagevergelijker.nl zullen bij het vervangen van de remblokken de gangbaarheid hiervan altijd controleren.

De dikte van de remblokken visueel controleren

Het vergt enige geoefendheid maar in veel gevallen is de dikte van de remblokvoering (buitenste blok) door het wiel heen te controleren. Het gaat om het materiaal (voering) tussen de basisplaat van het remblok en de remschijf. Je ziet dit op de rechter afbeelding, de voering moet minimaal circa 5 mm zijn.

Wat moet er vervangen worden?

Remmen bestaan onder andere uit remschijven en remblokken. Tevens bestaan uw remmen uit een hydraulisch systeem waarbij het onder andere belangrijk is de remvloeistof periodiek te laten vervangen.

De blokken slijten sneller dan de schijven. De schijven gaan over het algemeen 2 keer zo lang mee als de blokken.

Schijven worden altijd per set van 2 stuks (voor of achter) vervangen om links en rechts voor gelijke remkracht te zorgen. Voor  een goede remvertraging worden gelijktijdig de blokken (4 stuks) per voor- of achteras vervangen.

Vul hierboven de postcode en kenteken in, garagevergelijker.nl toont je de dichtstbijzijnde bedrijven.