• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Remblokken voor vervangen

Laat regelmatig de remblokken voor controleren en vervangen

De meeste nieuwe auto’s hebben remblokken op de voorwielen. Dit zijn de plaatjes die tegen de remschijf aangedrukt worden en zo de snelheid van de wielen verlagen. Remblokken voor zijn onderdelen die zeer snel slijten, vooral omdat ze intensief gebruikt worden. Van alle remkracht die er op de autowielen wordt uitgeoefend gaat 80 procent naar de voorwielen en slechts 20 procent naar de achterwielen. Je kunt je voorstellen dat er heel veel krachten werken op de remblokken voor. Door de wrijving van de blokken tegen de remschijf verliest het remblok elke keer een stukje ruw materiaal, dit noemen we het frictiemateriaal. Door de wrijving ontstaat veel warmte. Bij een snelle sportauto kunnen de remmen zelfs rood oplichten wanneer er geremd wordt voor een bocht. Door deze warmte kunnen de remblokken ook hard worden, dit noemt een monteur verglazen. Hierdoor vermindert de wrijving tussen de remblokken en de remschijf waardoor de remweg kan toenemen.

Laat de remblokken voor altijd per twee wielen vervangen

Remblokken moeten altijd aan beide zijden tegelijk vervangen worden. Omdat de remblokken voor het zwaarder te verduren krijgen dan de remblokken achter, moeten ze vaker vervangen worden. Het is niet nodig om de remblokken voor en remblokken achter altijd tegelijk te laten vervangen, maar een extra controle is natuurlijk nooit overbodig!

Kies kwaliteit voor de veiligheid van jezelf én die van anderen

De remblokken voor zijn van groot belang voor de vertraging van je auto. De kwaliteit van een remblok blijkt uit de remweg en de levensduur. Uiteraard zijn er goedkope en duurdere onderdelen te koop, bedenk je wel dat de remblokken voor zo’n beetje de belangrijkste onderdelen voor veilige kilometers zijn. Het is makkelijk om voor de beste kwaliteit te kiezen, omdat de prijzen van de remblokken voor niet heel hoog liggen. Het vervangen van een remblok voor is voor een professionele monteur eenvoudig.

Remblokken zijn belangrijk controlepunt bij APK

De remblokken worden nauwkeurig gecontroleerd bij een APK-keuring. Wanneer er niet voldoende frictiemateriaal op de remblokken zit, dan zijn ze versleten en mag de auto niet worden goedgekeurd. Ook om die reden moet je je remblokken voor regelmatig laten controleren en vervangen.

Remblokken voor laten vervangen via Garagevergelijker.nl

De remblokken voor moeten direct vervangen worden als je merkt dat ze versleten zijn. Wil je zeker weten dat je auto optimaal remt en veilig is, maak dan eenvoudig en snel een afspraak bij een garage in de buurt via garagevergelijker.nl.

Vul je kenteken in en start met vergelijken