• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Remblokken auto laten vervangen

Goede remblokken zijn van levensbelang. Als ze versleten zijn, moeten deze zo snel mogelijk vervangen worden. Gelukkig regelt u dat snel via garagevergelijker.nl. U kiest de garage en maakt direct een afspraak. Zo bent u snel weer op weg met nieuwe remblokken in uw auto.

Wat doet een remblok?

Remblokken zijn de belangrijkste slijtagedelen bij een auto met remschijven. Deze blokken worden bij het indrukken van het rempedaal tegen de schijf aangedrukt. Het ruwe oppervlakte van de remblokken biedt weerstand aan het metaal van de remschijven en verlaagt zo de draaisnelheid. De auto verliest daardoor snelheid of komt uiteindelijk stil te staan.

Hoe lang gaat een remblok mee?

Er is geen kilometerstand of vaste vervangingstermijn aan te geven voor remblokken. De levensduur is afhankelijk van heel veel factoren.

  • Door filerijden of veel ritten in stadscentra slijten de remblokken sneller vanwege de regelmatige remacties

  • Een auto met een automatische versnellingsbak remt minder af op de motor, waardoor de bestuurder sneller de rem moet aanspreken

  • Als er vaak een aanhanger getrokken wordt, wordt er ook een extra beroep op de autoremmen gedaan vanwege de hogere combinatiemassa

Wanneer moeten de remblokken van een auto vervangen worden?

Naarmate een remblok meer slijt, vermindert de weerstand tegen de remschijf. Hierdoor remt deze minder snel af en wordt de remweg van de auto langer. Onder invloed van de enorme warmtewerking kan een remblok ook ‘verglazen’, oftewel hard worden. Dit beïnvloedt de werking en daarmee de remweg ook nadelig. In extreme gevallen van slijtage is het ook te horen. Dan schuurt de metalen basisplaat van de remblokken over de remschijf. Dit kan alleen gebeuren als de auto niet op tijd zijn onderhoud heeft gehad.


Is het vervangen van een remblok een ingewikkeld?

Nee. Een goede monteur die over het juiste gereedschap beschikt, kan de remblokken snel vervangen. In zeer korte tijd kunt u weer veilige kilometers maken.

Wat kost het vervangen van remblokken bij mijn auto?

Voor een vakman is het vervangen van remblokken geen ingewikkeld karwei. Hierdoor blijven de arbeidskosten laag. De onderdelen zelf kunnen behoorlijk in prijs verschillen, mede door de positie (voor of achter) en de uitvoering met of zonder slijtagesensoren. Uiteraard is ook het merk van de remblokken van belang. Originele onderdelen zijn over het algemeen duurder in aanschaf dan vervangingsmerken, maar kunnen wel langer meegaan of een kortere remweg opleveren. Remblokken bepalen voor een groot deel de verkeersveiligheid van een auto en slijten bovendien relatief snel. Daarom is het goed om bij het kiezen van de juiste prijs/kwaliteitverhouding ook rekening te houden met de verwachte levensduur.

Remblokken vervangen in jouw auto? Overal in Nederland.

In de volgende steden kun je o.a. snel en eenvoudig een afspraak maken. Klik hier voor een overzicht van alle steden.

Haarlem

Beverwijk


Remblokken laten vervangen via Garagevergelijker.nl

Bent u niet tevreden over de remweg van uw auto? Dan kunnen de remblokken versleten zijn. Maak snel en eenvoudig een afspraak via garagevergelijker.nl.

Vul je kenteken in en start met vergelijken