• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Remschijven achter vervangen

De remschijven achter slijten ongemerkt, ook als de auto stilstaat

De remschijven achter moeten in uitstekende conditie zijn, dit belangrijk voor veilige kilometers. Hoewel ze bij een normale rijstijl minder slijten dan de remschijven voor, zijn ze wel gevoelig voor verminderde werking door roestvorming. Laat ze daarom regelmatig controleren.

Goede remschijven achter belangrijk tijdens het rijden en het parkeren

De remschijven achter hebben een dubbele taak. Ze dragen bij aan het afremmen tijdens het rijden en zijn bovendien onderdeel van de parkeerrem. Wanneer tijdens het rijden het rempedaal van de auto wordt ingetrapt, klemmen de remblokken tegen de remschijf, waardoor de draaiing van het wiel vertraagt. Afhankelijk van de snelheid en de belading van de auto werken ze voor slechts 20 procent mee. Maar dat maakt ze niet minder belangrijk voor jouw veiligheid en die van anderen. Zonder de remschijven achter zou de remweg van de auto veel langer worden. Omdat de remschijven achter niet ten volle benut worden, hebben ze snel last van roestvorming. Als dat te erg wordt, moet je ze laten vervangen. Ook bij de APK kan de auto afgekeurd worden op de staat van de remschijven achter.

Bij de meeste auto werkt ook de parkeerrem (of handrem) op de remschijven achter. De remblokken worden dan door een elektromotor tegen de remschijf geduwd. Door deze langdurige aanraking tussen remblokken achter en remschijven achter is er een grotere kans op roestschade en groeven.

Vervang remschijven achter altijd links en recht tegelijk

Remschijven moeten altijd per twee vervangen worden, dat wil zeggen zowel links als rechts. Wanneer de remschijven achter aan vervanging toe zijn, is het niet altijd noodzakelijk om de remschijven voor ook te vervangen. Vanwege het verschil in remwerking tussen de remschijven achter en de remschijven voor slijten ze niet gelijk op. Maar uiteraard is een controle van de staat van de remschijven voor wél aan te raden.

Bespaar niet op kwaliteit voor de remschijven achter

De remschijven achter hebben een belangrijk aandeel in jouw veilige kilometers. Laat daarom onderdelen van een goede kwaliteit monteren, zo weet je zeker dat je op je remschijven achter kunt vertrouwen.

Vervang remschijven achter tijdig en maak nu een afspraak via garagevergelijker.nl

Hoor je een schurend geluid bij de achterwielen als je rijdt of remt? Ga dan zo snel mogelijk naar een garage bij jou in de buurt om de remschijven achter te laten controleren en als het noodzakelijk is ze gelijk te laten vervangen.

Vul je kenteken in en start met vergelijken