• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Remschijven voor vervangen

Laat je remschijven regelmatig controleren

De remschijven voor zijn heel belangrijk voor de veiligheid van de auto. Omdat de motor meestal voorin zit, drukt tijdens het remmen het meeste gewicht op de voorwielen. De remschijven voor worden dan extra hard aangesproken om op tijd stil te kunnen staan.

De remschijven voor hoeven minder vaak vervangen te worden dan de remblokken voor. Die slijten namelijk veel sneller. Remschijven voor zijn aan vervanging toe als ze te dun zijn. Dan is er door het remmen veel metaal weggeslepen. Bij veel auto’s krijgt de bestuurder een signaal als de remmen versleten zijn, maar dat is niet bij elke auto het geval. Bovendien kan het ook nodig zijn om de remschijven voor te vervangen omdat ze krom zijn of groeven vertonen.

Er zijn verschillende soorten remschijven voor. Het kunnen massieve remschijven zijn, geperforeerde en geventileerde. Een goede garage kan je precies vertellen wat de beste keuze voor jouw auto is.

Remschijven voor vervang je voor de veiligheid van jezelf en anderen

Remschijven voor veroorzaken de meeste vertraging als je de rem intrapt. De conditie van de remschijven voor bepaalt voor 80 procent hoe snel de auto stil staat. Daarom is het ook een belangrijk controlepunt voor de APK-keuring.

Ga voor kwaliteit remschijven voor tegen een eerlijke prijs

De kwaliteit van de remonderdelen die de onderhoudsbedrijven die bij garagevergelijker.nl zijn aangesloten monteren is altijd goed. Ga niet besparen op de onderdelen, de staat van de remschijven voor is van levensbelang! Twijfel je over de staat van je remschijven voor, maak dan eenvoudig een afspraak bij een garage in de buurt voor een controle en laat ze eventueel gelijk vervangen.

Vul je kenteken in en start met vergelijken