• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Schokdempers achter vervangen

Schokdempers achter vervangen belangrijk voor comfort en veiligheid

Vrijwel elke auto heeft schokdempers, soms ook wel schokbrekers genoemd. Dit zijn buizen waarin een zuiger op en neer beweegt. Doordat de zuiger olie moet wegduwen of gas moet samenduwen ontstaat er een remmend effect op de veerbeweging.

De schokdempers hebben daardoor een dubbele functie. Ze zorgen ervoor dat de wielen goed tegen het wegdek gedrukt worden, zodat je zo veel mogelijk grip hebt. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de auto slipt of minder goed remt.

Achter schokdempers ook belangrijk bij trekken van een caravan of aanhanger

De schokdempers achter zijn van groot belang voor het comfort van de inzittenden van de auto. Bij zware belading van de auto kan de vering het zwaar hebben, waardoor de auto een forse op en neergaande beweging maakt. Bij montage van goede schokdempers achter, wordt dit effect van de vering verzacht, waardoor de auto minder beweegt. Ook bij het trekken van een aanhangwagen of het monteren van een fietsendrager zijn goede schokdempers achter van groot belang. De druk die op de trekhaak duwt, heeft veel invloed op het gedrag van de achtervering. Ook de stabiliteit van de voorwielen wordt beïnvloed door de conditie van de schokdempers achter. Ze voorkomen dat de hele auto gaat deinen, waardoor de druk op de voorwielen ongelijkmatig is. Speciale schokdempers zijn de modellen met niveauregeling. Deze houden de rijhoogte aan de achterzijde van de auto onder alle rijomstandigheden min of meer op dezelfde hoogte.

Wanneer schokdemper achter vervangen?

Merk je dat je achteras losjes veert of deint bij het inveren, dan kunnen de schokdempers achter versleten zijn. Laat ze dan controleren. Zie je oliesporen op de zijkant van de schokdempers, dan zijn ze zeker kapot. Vervangen is dan de enige optie, schokdempers kun je niet repareren.

Laat je achterste schokdempers vervangen via Garagevergelijker.nl

Het vervangen van schokdempers achter is werk voor een specialist. Maak daarom gauw een afspraak bij een garage bij jou in de buurt via garagevergelijker.nl. Zo ga je snel en makkelijk veilig weer op pad!

Vul je kenteken in en start met vergelijken