• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Schokdempers voor vervangen

Schokdempers voor belangrijk voor de wegligging van de auto

Verreweg de meeste auto’s hebben schokdempers. Deze zijn vaak één geheel met de veren en de wielophanging. Een combinatie van een schokdemper, een schroefveer en een draagarm noemen we een McPherson-veerpoot.

Goede schokdempers zorgen ervoor dat de wielen zo veel mogelijk contact met de weg hebben. Dit is belangrijk voor een goede en veilige wegligging en een uitgebalanceerd stuurgedrag. Alleen een auto met goede schokdempers voor is fijn te besturen. Bij kapotte schokdempers voor is de auto ook extra gevoelig voor spoorvorming en oneffenheden op het wegdek.

Comfort hangt af van conditie van schokdempers voor

Voor het comfort van de inzittenden van de auto filteren de schokdempers voor de op- en neergaande beweging van de vering. Dit geeft rust in het interieur.

Bij auto’s met een instelbaar onderstel kan vaak ook de manier waarop de schokdemper voor zijn werk doet met een druk op de knop bepaald worden. Hierdoor kiest de bestuurder tijdens het rijden voor het juiste karakter van de schokdemper.

Wanneer moet je de schokdemper voor laten vervangen?

Wil je zelf controleren of de schokdempers nog goed zijn, let er dan op of er olielekkage aan de zijkant van demper zichtbaar is. Is dat het geval, dan moet de schokdemper voor gelijk vervangen worden. Beweegt de auto lang na, ook als de ondergrond alweer egaal is, dan kan de schokdemper voor ook aan vervanging toe zijn.

Schokdempers voorzijde een controlepunt bij APK-keuring

Vanwege het belang voor op de verkeersveiligheid van een auto is de staat van de schokdempers een belangrijk controlepunt bij de APK-keuring.

Laat je schokdempers voor vervangen via Garagevergelijker.nl

Twijfel je over de staat van je schokdempers, bijvoorbeeld omdat de auto niet meer comfortabel veert of onprettig op de weg ligt? Of zie je olielekkage bij de schokdemper? Neem geen risico en laat de schokdempers voor gelijk controleren en defecte schokdempers altijd vervangen. Maak eenvoudig een afspraak bij een betrouwbaar garagebedrijf in de buurt via garagevergelijker.nl.

Vul je kenteken in en start met vergelijken