• Garages beoordeeld met een ​9,3
 • Duidelijke prijs
 • Overal in Nederland, altijd in de buurt
 • Online afspraak

Onderhoud aan jouw auto

Ben je op zoek naar een garage voor de APK-keuring of onderhoud aan jouw auto? Vergelijk services en de prijzen voor een APK, grote onderhoudsbeurt of kleine onderhoudsbeurt bij meer dan 1000 garages in Nederland Zo ben je verzekerd van fijne en veilige kilometers voor de beste prijs. Doe de vergelijking en maak direct online een afspraak.

Waarom heeft een auto onderhoud nodig?

Onderhoud aan je auto is van groot belang. Het voorkomt onnodige pech en geeft meer zekerheid onderweg. Heel belangrijk bovendien: je verhoogt de verkeersveiligheid voor jezelf én voor anderen.

Waar laat je het beste auto onderhoud uitvoeren?

De prijzen voor auto-onderhoud en bijkomende services kunnen flink uiteenlopen. Door de prijzen per garage te vergelijken kun je soms honderden euro’s besparen. Veel voorkomende onderhoudswerkzaamheden zijn uiteraard een grote beurt of kleine beurt. Maar ook het vervangen van een distributieriem, accu of remblokken komt regelmatig voor. Dit zijn zeer algemene werkzaamheden, die elke vakkundige garage goed kan uitvoeren. Heb je een heel bijzondere auto of een lastige storing, dan kan een merkspecialist je goed helpen. Ook die vind je via garagevergelijker.nl.

Moet ik naar een merkdealer of universele garage voor onderhoud?

De meeste auto-eigenaren gaan als de auto gemiddeld zes jaar oud is niet meer naar een merkdealer, maar laten het onderhoud uitvoeren bij een universele garage. Dit kan voordeliger zijn door het gebruik van goedkopere onderdelen en een lager uurtarief voor de werkplaats. Op garagevergelijker.nl zie je in één oogopslag waar je het voordeligste uit bent voor onderhoud en reparatie aan jouw auto. Of kies je liever voor optimale service, zoals een garage dichtbij of een leenfiets? De garagebedrijven die je vindt via garagevergelijker.nl zijn geselecteerd op hun vakkundigheid en service. Zo ben je altijd verzekerd van een betrouwbaar onderhoudsadres voor jouw auto. Of je nu in een Audi rijdt of een Suzuki, in een Renault of een Volkswagen, de deelnemende garagebedrijven staan voor je klaar.

Kan ik ook onderhoud voor een nieuwe auto inplannen via garagevergelijker.nl?

Via Garagevergelijker.nl vind je de meest voorkomende onderhoudsbeurten en werkzaamheden overzichtelijk terug. Ook met een auto van jonger dan 5 jaar kun je bij onze deelnemers een afspraak maken volgens de voorschriften van de fabrikant. Dus rij niet langer door en maak snel en simpel een afspraak voor onderhoud en reparatie via garagevergelijker.nl!

 • Aankoopkeuring
 • Aircoservice
 • APK-keuring

  APK-keuring

  APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Tijdens een APK bekijkt een gediplomeerde keurmeester of uw auto veilig de weg op kan. Niet alleen de technische staat wordt op een lange lijst van onderdelen gecheckt, ook de uitstoot hoort bij de controle. De APK-keuring voor personenauto’s is in 1985 geïntroduceerd door de overheid. Sinds de invoering is de technische staat van het Nederlandse personenwagenpark aanzienlijk verbeterd.

  Meer informatie
 • Bandenwissel
 • Grote beurt auto

  Grote beurt auto

  Bij de grote beurt controleert de monteur uw auto op een groot aantal belangrijke punten. Zaken als de wielophanging, banden, schokdempers en uitlaat worden geïnspecteerd. Daarnaast horen ook diverse technische werkzaamheden bij de grote beurt, zoals olie verversen en het vervangen van het olie-, lucht-, brandstof- en interieurfilter. Hierbij gaat de garage uit van de door de autofabrikant voorgeschreven onderhoudsintervallen. Vaak komen er bij een grote beurt defecten aan het licht. In overleg met jou worden deze aangepakt. Veel voorkomende extra werkzaamheden bij een grote beurt zijn het vervangen van remblokken en remvoeringen, defecte lampjes, fuseekogels, banden en ruitenwisserbladen. Ook de periodieke vervanging van de distributieriem valt samen met de opgegeven onderhoudsinterval.

  Meer informatie
 • Kleine beurt auto

  Kleine beurt auto

  Autofabrikanten schrijven voor dat auto's periodiek en regelmatig gecontroleerd moet worden. De kleine beurt is hier onderdeel van. Veel kilometers rijden houdt vaak in dat de auto een complete check krijgt vitale onderdelen zoals banden, verlichting, ruitenwisserbladen, stuurinrichting en olie. Rijd je weinig kilometers per jaar, dan is soms een kleine beurt aangevuld met motorolie verversen al voldoende voor betrouwbare kilometers. Uiteraard moeten onderdelen die door veroudering slijten, zoals banden en distributieriem altijd tijdig vervangen worden.

  Meer informatie
 • Onderhoud aan nieuwe auto's

  Onderhoud aan nieuwe auto's

  Wanneer uw auto jonger dan 5 jaar is, adviseren wij auto onderhoud volgens fabrieksopgave. Vergelijk garages en kies de beste met garagevergelijker.nl!

  Meer informatie
 • Wintercheck
 • Zomercheck