• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Aankoopkeuring

Aankoopkeuring tweedehands auto

Een auto hoef je echt niet nieuw te kopen. Veel nieuwe auto’s zijn onbetaalbaar, terwijl tweedehands auto’s vaak nog prima een ronde mee kunnen. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je een goede tweedehands auto koopt. Dit kun je laten controleren door een aankoopkeuring uit te laten voeren. Heb je een tweedehands auto gekocht en wil je graag een aankoopkeuring laten doen? Op garagevergelijker.nl vind je alle garages bij jou in de buurt die dit voor je kunnen doen!

Het belang van een aankoopkeuring voor tweedehands auto’s

Om zeker te weten dat je een goede auto koopt waar je nog jaren mee vooruit kunt, is een aankoopkeuring geen overbodige luxe. Vaak zit er op tweedehands auto’s geen garantie, waardoor je niet terug kunt naar de verkoper als er iets mis blijkt te zijn na de koop. Om zekerheid te krijgen over de staat van de auto, kun je een aankoopkeuring laten doen. Hierbij checkt de garage verschillende onderdelen van de auto om er zeker van te zijn dat alles werkt en veilig is.

Wat wordt er gecontroleerd bij een aankoopkeuring?

Tijdens de aankoopkeuring wordt de auto gecontroleerd op veel onderdelen. Als eerste wordt er een proefrit gemaakt met de auto. Hierbij wordt er gekeken naar de gordels, schakelaars, meters, airco en verwarming. Vervolgens wordt de auto op de brug gezet en wordt de onderkant van de auto nagelopen. Ook worden verschillende vloeistoffen, zoals olie, koelvloeistof en remolie gecontroleerd.

Daarnaast bekijkt de garage wanneer bepaalde onderdelen vervangen moeten. Denk hierbij aan de distributieriem, multi-riem en wanneer er voor het laatst een grote beurt uitgevoerd is. Daarbij horen ook de controles van de banden. Denk aan bandenprofiel, bandenspanning, beschadigingen op de banden en of de banden gelijk zijn. Ook de verlichting wordt nagelopen.

Als laatste worden ook het stuur en de remmen gecheckt. Zo kijkt de garage of er speling en beschadigingen bij het stuur te vinden zijn, maar ook of de remschijven en remblokken beschadigd of versleten zijn. De laatste check is of alle onderhoudsboekjes aanwezig zijn, of alle onderhoudsbeurten genoteerd staan, of de tellerstand correct is, of de auto geïmporteerd is en of er eventuele terugroepacties zijn.

Wat kost een aankoopkeuring?

Voor een aankoopkeuring ben je gemiddeld €99,- euro kwijt. Sommige garages vragen iets meer en sommige garages iets minder. Houd er rekening mee dat het vervangen onderdelen en het aanvullen van vloeistoffen extra geld kost als je dit laat doen.

Kies voor een onafhankelijke aankoopkeuring op garagevergelijker.nl

Via garagevergelijker.nl kun je garages vergelijken op basis van prijs, reviews en locatie. In het garage overzicht zie je alle garages die je met elkaar kunt vergelijken. Ook als je op zoek bent naar een andere afspraak voor je auto, zoals de APK, kun je de garages met elkaar vergelijken.

Als je er zeker van wilt zijn dat je nieuwe tweedehands auto voldoet aan alle eisen, dan is het een verstandige keuze om een aankoopkeuring te laten doen door een erkende garage. Zo kom je niet voor vervelende situaties te staan en kun je zorgeloos genieten van je nieuwe bolide.


Vul je kenteken in en start met vergelijken