• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Aircoservice

Aircoservice auto

Heb je een auto met airco? Dan raden we je aan om minstens eens per jaar je airco grondig te laten checken. De airco is natuurlijk bedoeld om je auto koel te houden. Als er iets mis is met je airco, zal deze zijn werk niet meer goed kunnen doen. Daarbij voorkomt een goed werkende airco bacteriegroei en nare luchtjes. Wij helpen je met het kiezen van de garage die voor jou de aircocheck uitvoert!

Waarom is een airco check belangrijk?

Per jaar neemt de vulling van het koudemiddel in je airco systeem met 8 tot 10% af. Hiermee neemt ook de werking geleidelijk af en zodra de vulling onder de 70% komt, neemt ook de kans op defecten fors toe. Bovendien wordt er een smeermiddel aan de aircovulling toegevoegd en met het afnemen van de vulling neemt ook de smering van de bewegende delen in de aircocompressor af met verhoogde slijtage en kans op kostbare defecten. Hierdoor werkt de airco niet meer naar behoren en dat is vervelend als je net op vakantie bent in Zuid-Frankrijk!

Wat wordt er gecontroleerd tijdens de aircocheck?

De aircocontrole bestaat uit een visuele, rendement en functionele controle van het volledige systeem. Ook wordt het interieurfilter gecontroleerd. Een controle van de airco kost ongeveer 30 minuten. Hierbij worden er een aantal onderdelen nagelopen, zodat je airco weer naar behoren werkt. We raden je aan om eens per jaar je airco te laten checken.

Airco bijvullen tijdens de aircoservice

Werkt je airco niet meer als voorheen? Dan is het waarschijnlijk tijd om deze te laten bijvullen. Dit moet je laten doen door experts; als particulier mag je dit niet zelf doen. Door op tijd je airco te laten bijvullen, blijft hij heerlijk koel en optimaal werken.

Wat kost een aircoservice?

De aircoservice kost je doorgaans €119,-. Dit is exclusief een nieuw filter en onderdelen als die vervangen moeten worden. Sommige garages hanteren een ander tarief voor de airco check. Informeer bij de door jou gekozen garage hoeveel het je kost om de airco na te laten kijken. Daarbij hangt het er ook vanaf of je nog extra onderhoudsbeurten boekt bij de aircoservice. Denk bijvoorbeeld aan wintercheck, zomercheck of bandenwissel.

Vind een garage voor de aircoservice bij jou in de buurt!

Een airco check is geen overbodige luxe als je een auto hebt. Je gebruikt hem, zeker in de zomer, vaker dan je denkt. Op garagevergelijker.nl vind je een overzicht van garages bij jou in de buurt waar je terecht kunt voor het laten controleren van je airco. Vergelijk garages om te zien welke het best bij jou eisen en wensen past. Je kiest zelf of je de garages vergelijkt op basis van prijs, reviews of locatie. Heb je de garage die voldoet aan je wensen gevonden? Dan maak je eenvoudig een afspraak via de online agenda tool. Zo heb je snel weer een koele auto!

Voordelen van de aircoservice

  • Direct informatie en advies over de werking van je airco

  • Houd je auto gegarandeerd koeler

  • Een regelmatige controle voorkomt onnodige kosten

  • Een goed werkende airco helpt tegen het beslaan van ruiten

  • Een goed werkende airco voorkomt bacteriegroei en nare luchtjes

Vul je kenteken in en start met vergelijken