• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Bandenwissel

Autobanden wisselen

Ieder jaar wisselen velen Nederlanders hun autobanden van zomerbanden naar winterbanden en van winterbanden naar zomerbanden. Dit raden wij altijd aan, omdat dit de veiligheid in het verkeer positief beïnvloed.

Wanneer zomerbanden wisselen naar winterbanden?

Ondanks we in Nederland weinig strenge winters kennen, is het toch altijd aan te raden om je zomerbanden om te wisselen naar winterbanden. Het weer is onvoorspelbaar en je wilt natuurlijk niet in onveilige situaties terecht komen. De zomerbanden zijn minder effectief bij lagere temperaturen. Het rubber van winterbanden blijft namelijk flexibel, waardoor je auto genoeg grip heeft op de weg als het koud is. Daarbij zorgen de diepe groeven voor optimale adhesie. Dat is handig voor besneeuwde of beijzelde wegen. We raden je aan om de winterbanden onder je auto te laten plaatsen bij temperaturen onder de 7 graden. Veel mensen houden het wisselen van de klok in oktober aan als wisselmoment.

Wanneer winterbanden wisselen naar zomerbanden?

In de zomer in Nederland heb je absoluut geen winterbanden nodig. Het vriest niet meer in deze tijd van het jaar. Daarom wisselen de meeste mensen de winterbanden naar de zomerbanden. Zo spaar je je winterbanden en zorg je ervoor dat ze langer meegaan. Het rubber waar de winterbanden van gemaakt zijn, is namelijk niet geschikt voor de hogere temperaturen. Hierdoor slijten de banden een stuk sneller, wat niet veilig is tijdens het rijden. Daarbij hebben de banden minder grip, waardoor plots remmen gevaarlijk kan zijn. Er zijn eigenlijk twee richtlijnen waar je je aan zou kunnen houden bij het wisselen van de banden. Zo kun je de banden wisselen in de maand april of als de klok verzet wordt naar zomertijd.

Kosten voor wisselen van de autobanden

Het wisselen van je autobanden kost je doorgaans zo’n €99,-. Hier zijn eventuele nieuwe banden niet bij inbegrepen. Ook hangt het er natuurlijk vanaf of je nog extra onderhoudsbeurten wilt laten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een wintercheck of zomercheck. Sommige garages houden andere tarieven aan voor het wisselen van je autobanden. Informeer bij je gekozen garage hoeveel je kwijt bent voor het wisselen van je zomer- en winterbanden.

Autobanden wisselen via garagevergelijker.nl

Via garagevergelijker.nl vergelijk je alle garages bij jou in de buurt die voor jou de banden van je auto kunnen wisselen. Op onze website vind je daarom een overzicht van garages. Je bepaalt zelf of je deze garages vergelijkt op basis van prijs, reviews of locatie. Wanneer je je favoriete garage gevonden hebt, maak je eenvoudig een afspraak via de online agenda tool. Zo word je snel geholpen en kun je weer veilig de weg op met de juiste banden!

Vul je kenteken in en start met vergelijken