• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Grote beurt auto

Terugroepactie en kilometerteller controle

De grote onderhoudsbeurt is ook het moment waarop de garage controleert of er een terugroepactie geldt voor jouw auto. Dit betekent dat een autofabrikant een ontwerp- of kwaliteitsfout bij een bepaald type auto erkent en moet oplossen. Het onderhoudsbedrijf kan dit afhandelen voor jou. Bij alle werkzaamheden die een garagebedrijf uitvoert wordt de kilometerstand doorgegeven aan de RDW. Dit helpt bij het bestrijden van kilometerteller fraude (‘terugdraaien van de kilometerstand’).

Let hier ook op

Tip: veel garagebedrijven voeren een jaarlijkse of tweejaarlijkse APK-keuring gratis uit bij een grote beurt. Daarmee kun je dus flink besparen.

Tip: Zorg er voor je je houdt aan de onderhoudsinterval en niet de APK-vervaldatum aanhoudt voor het plannen van een grote onderhoudsbeurt.

Tip: Ook een stilstaande auto slijt. Met name bij het remsysteem en de uitlaat geldt: ‘rust roest’. Rijd je weinig kilometers, laat dan toch minimaal jaarlijks een onderhoudsbeurt uitvoeren. Je garagebedrijf kan je adviseren in de uit te voeren werkzaamheden.

Een grote onderhoudsbeurt is noodzakelijk voor comfortabele en veilige kilometers met de auto. Wat een grote beurt kost is afhankelijk van het soort auto en wat voor gebruik je van je auto maakt. Via garagevergelijker.nl kies je makkelijk en snel het beste onderhoudsadres voor jouw auto.

Het onderhoud is één van de grootste kostenposten voor het bezit en gebruik van een auto. Hoeveel geld je betaalt voor een grote onderhoudsbeurt bepaal je vooral zelf. Het hangt af van het type auto dat je hebt, de leeftijd van de auto, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat voor soort wegen je vooral gebruikt. Uiteraard heeft ook je rijstijl invloed op de kosten van een grote beurt voor jouw auto.

Groot onderhoud voor levensduur en veiligheid

Goed onderhoud aan een auto is belangrijk voor de levensduur van de auto en ook zeker een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid. Het is verstandig om onderhoudstarieven van meerdere garages te vergelijken, maar bezuinig niet onnodig op de grote beurt. Een grote onderhoudsbeurt helpt pech onderweg en onnodig dure reparaties te voorkomen. Een aantoonbaar goed onderhouden auto is bovendien meer waard bij verkoop.

Onderhoud volgens fabrieksvoorschriften

De autofabrikant geeft aan hoeveel tijd of kilometer er tussen een onderhoudsbeurt mag zitten. Dat heet de onderhoudsinterval. Een goed garagebedrijf weet per merk en type auto hoeveel kilometer of tijd er tussen twee grote onderhoudsbeurten mag zitten. Zeker wanneer een auto nog onder de fabrieksgarantie valt, is onderhoud volgens fabrieksvoorschrift van groot belang.

Periodiek onderhoud

Los van voorgeschreven intervallen tussen reguliere grote onderhoudsbeurten gelden er ook vaste vervangingstermijnen voor bepaalde onderdelen. Denk hierbij aan bougies, de distributieriem of versnellingsbakolie. Hiervan wordt aangegeven na hoeveel kilometer of tijd ze vervangen dienen te worden. Dit geldt zeker voor de distributieriem. Deze moet tijdig vernieuwd worden. Doe je dit niet, dan is de kans op enorme motorschade groot.

Wat kost een grote onderhoudsbeurt?

Garagebedrijven hanteren vaak een vast tarief voor een grote beurt. Dit kan wel verschillen per type auto. Extra werkzaamheden en reparaties zijn uiteraard niet inbegrepen bij de prijs. Een garagebedrijf zal bij het uitvoeren van een grote onderhoudsbeurt altijd toestemming vragen of defecte of versleten onderdelen vervangen mogen worden. Dit kan gelijk met de grote beurt, of op een later tijdstip, mits dat technisch verantwoord is.

Welke werkzaamheden voert een garage uit bij een grote beurt?

Bij een uitgebreide, oftewel grote onderhoudsbeurt aan een auto worden er veel punten gecontroleerd én beoordeeld. De monteur voert zowel aan de binnen- en buitenkant controles en technische werkzaamheden uit. Na een goed uitgevoerde onderhoudsbeurt kun je ervan uit gaan dat jouw auto weer betrouwbaar en veilig de weg op gaat. De volgende punten en werkzaamheden zijn in ieder geval onderdeel van een grote beurt:


motorconditie (uitwendige beoordeling door proefrit)

controle

staat van versnellingsbak (werking door proefrit)

controle

accucapaciteit

controle

bandenprofiel

meting

bandenconditie

controle

uitlaatssysteem (gasdichtheid en ophanging)

controle

uitstoot

meting

uitlezen opgeslagen motorstoringen

controle

verlichting

controle

stuurinrichting

controle

wiellagers

controle

remsysteem inclusief remvloeistof

controle

ruitenwissers en ruitensproeiers

controle

ruiten

controle


bougies

vervangen naar fabrieksvoorschrift

distributieriem

vervangen naar fabrieksvoorschrift

motorolie en oliefilter

verversen

brandstoffilter

vernieuwen

versnellingsbakolie

vervangen naar fabrieksvoorschrift

luchtfilter

vernieuwen

interieurfilter

vernieuwen

Op zoek naar een grote beurt voor jouw auto? Overal in Nederland.

In de volgende steden kun je o.a. snel en eenvoudig een afspraak maken. Klik hier voor een overzicht van alle steden.

Alkmaar

Delft

Deventer

Amersfoort

Den HaagDordrecht
UtrechtRotterdam

Ede

Apeldoorn

AmsterdamEindhoven

Arnhem

Almere

Emmen

Assen

Breda

Enschede


Waarom een grote beurt via Garagevergelijker.nl?

Zoek je het beste adres voor een grote beurt voor jouw auto? Op garagevergelijker.nl vind je het dichtstbijzijnde adres. Ook krijg je gelijk een indicatie van de kosten, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Ga naar garagevergelijker.nl, vul je kenteken in en maak een afspraak voor een grote onderhoudsbeurt bij de garage van jouw keuze.

Meer lezen over een grote beurt voor je auto?

FAQ

Wat gebeurt er bij een grote beurt?

Bij een grote beurt worden er veel onderdelen van de auto onderhouden. Denk hierbij aan het vervangen van de olie, het vervangen van filters en de bougies. Een grote beurt neemt relatief veel tijd in beslag omdat vrijwel de hele auto na wordt gelopen. Lees hier alle werkzaamheden die garages uitvoeren bij een grote beurt.

Hoe vaak heeft een auto een grote beurt nodig?

We adviseren om eens in de twee jaar de auto weg te brengen voor een grote beurt. Gebruik je je auto vaak? Laat je dan adviseren bij een garage over de ideale onderhouds interval.

Is een grote beurt nodig?

Een grote beurt is nodig om je auto zo veilig mogelijk op de weg te laten rijden. Het is niet verplicht om je auto elke twee jaar naar de garage te brengen voor een grote beurt, maar we raden het wel sterk aan. Zo worden er eventuele defecten bijtijds opgemerkt waardoor je veiliger de weg op kan.

Wat is het verschil tussen APK en grote beurt?

Bij een grote beurt wordt je auto helemaal nagelopen en onderhouden. Onderdelen worden ververst en vervangen. Een APK is geen onderhoud, maar een keuring. Bij de APK keuring wordt de auto gecheckt op veiligheids- en milieuaspecten.Vul je kenteken in en start met vergelijken