• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Kleine beurt auto

Elke auto heeft periodiek of na zoveel kilometer onderhoud nodig bij een garagebedrijf. Een kleine beurt is een beperkte controle van vitale punten, meestal in combinatie met enkele werkzaamheden.

Wat doet een garage bij een kleine beurt?

Een kleine beurt is een tussentijds controle moment voor uw auto. De monteur beoordeelt uw auto op een flink aantal punten. Dit zijn onder meer:

  • Verlichting

  • Controlelampjes

  • V-riem(en)

  • Bandenprofiel

  • Conditie van de olie

  • Conditie van de remblokken en remschijven

  • Conditie van de wielophanging

De complete lijst met periodieke controlepunten wordt vaak vanuit de autofabrikant voorgeschreven. Een goede garage zal deze voorschriften volgen om de conditie van de auto zo lang mogelijk op hoog niveau te houden. Bovendien is onderhoud volgens de fabrieksrichtlijnen een voorwaarde om aanspraak te kunnen maken op de garantie.

Laat je een kleine of grote beurt uitvoeren?

Een kleine beurt kan ook prima als jaarbeurt uitgevoerd worden, zeker als een auto weinig gebruikt wordt. Je voorkomt daarmee dat er onnodig en overbodig onderhoud aan de auto wordt uitgevoerd. Het is altijd aan te raden om met het garagebedrijf te overleggen welke soort onderhoudsbeurt het beste past bij jouw autogebruik.

Het mag duidelijk zijn dat naast een kleine beurt ook een grote beurt bestaat. Eigenlijk is het moeilijk om per beurt een lijst van vaste werkzaamheden aan te geven, zeker als je je aan de fabrieksvoorschriften houdt. Hierin staan vaak de werkzaamheden vermeld die bij een bepaalde kilometerstand of na zoveel jaar uitgevoerd moeten worden. Daardoor kunnen de werkzaamheden bij elke onderhoudsbeurt anders zijn. De kosten voor een kleine beurt zijn afhankelijk van het voorgeschreven onderhoud.

Wat is het verschil tussen een kleine beurt en een vakantie controle?

Vaak bieden garagebedrijven in plaats van een kleine beurt ook zomer- en winterchecks of vakantiechecks aan. Daarbij ondergaat de auto voor een vast bedrag een uitgebreide controle op relevante en belangrijke punten. Het is aan te raden om zo’n check ruim voor een eventuele vakantierit uit te laten voeren. Er is dan nog tijd genoeg om eventuele mankementen voor de reis te repareren.

Kun je een kleine beurt combineren met APK?

Zeker als je niet zoveel kilometers rijdt en een oudere auto hebt, kun je een onderhoudsbeurt combineren met de jaarlijkse APK. Veel garages bieden rekenen geen kosten voor de APK keuring wanneer deze bij een onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. Hoeft je auto niet elk jaar voor de APK, bijvoorbeeld omdat het een jonge auto of juist een klassieker is, dan is het aan te raden om toch minimaal één keer per jaar een onderhoudsbeurt in te plannen.

Op zoek naar een kleine beurt voor jouw auto? Overal in Nederland.

In de volgende steden kun je o.a. snel en eenvoudig een afspraak maken. Klik hier voor een overzicht van alle steden.

Haarlem

Delft

Deventer

Amersfoort

Den HaagDordrecht
UtrechtRotterdam

Groningen

Apeldoorn

AmsterdamEindhoven

Arnhem

Almere

Emmen

Assen

Breda

Enschede


Plan je kleine onderhoudsbeurt via Garagevergelijker.nl

Is jouw auto toe aan een kleine onderhoudsbeurt? Maak dan snel een afspraak bij het garagebedrijf van jouw keuze via garagevergelijker.nl.