• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Onderhoud aan nieuwe auto's

Wat betekent onderhoud volgens fabrieksopgave?

Wanneer uw auto jonger dan 5 jaar is, adviseren wij om de auto te onderhouden volgens fabrieksopgave. Elke autofabrikant heeft namelijk precies omschreven wat er op welke kilometerstand aan onderhoud moet worden uitgevoerd. Alleen bij het volgen van de fabrieksvoorschriften blijft de garantie op een nieuwe auto in stand.

Het eerste onderhoud aan uw nieuwe auto

Onze aangesloten garages werken met actuele databases om het onderhoud volgens fabrieksvoorschriften te kunnen uitvoeren. Zij volgen daarbij de specifieke protocollen, zoals Conditioned Based (onder meer BMW en Mini), letter/cijfer onderhoud (onder meer Mercedes) en Long-Life (Audi, VW, Seat en Skoda). Ook van elk ander merk is de onderhoudsinterval bekend bij garages die zijn aangesloten bij garagevergelijker.nl.

Waarom is onderhoud volgens fabrieksnormen zo belangrijk?

Onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften, het gebruik van de juiste (originele) onderdelen en kennis van de modernste technieken zijn belangrijke voorwaarden om optimaal te genieten van uw nieuwe auto. Bovendien is goed onderhoud waarde verhogend als de auto ooit weer wordt verkocht. Een fabrikant geeft via de onderhoudssystemen ook door of er een terugroepactie op een auto van kracht is. Daarbij wordt een structurele productiefout hersteld op kosten van de fabrikant.

Onderhoud op basis van kilometerstand

Maakt u via garagevergelijker.nl een afspraak voor onderhoud aan uw nieuwe auto, dan is het belangrijk dat u de juiste kilometerstand invoert. Alleen dan kunnen wij het juiste onderhoud dat de fabriek voorschrijft voor u vinden.

Wanneer is de eerste onderhoudsbeurt aan uw nieuwe auto?

De fabrikant schrijft voor wanneer een auto voor het eerst een onderhoudsbeurt nodig heeft. De voorschriften vind je in de documentatie van je auto. Veel auto’s hebben bovendien een onderhoudsindicator, welke op het dashboard een melding geeft wanneer er onderhoud nodig is. De interval kan zowel in tijd als kilometers aangegeven worden. Wat het eerste bereikt wordt is leidend voor het plannen van onderhoud.

Fabrieksgarantie auto onderhoud via Garagevergelijker.nl

Is uw nieuwe auto aan onderhoud toe? Plan via garagevergelijker.nl snel een afspraak voor een onderhoudsbeurt volgens fabrieksvoorschriften in.

Vul je kenteken in en start met vergelijken