• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Wintercheck

Wintercheck auto

Zijn de koude wintermaanden weer in aantocht? Dan is het verstandig om je auto een wintercheck te geven. Zo weet je zeker dat je auto goed voorbereid is op barre weersomstandigheden. Of je nu een personenauto of een bedrijfswagen hebt; we raden je aan om ieder voertuig even te laten controleren voor de winter aanbreekt. Wij helpen je met het kiezen van de beste garage voor de wintercheck!

Veilig de weg op tijdens de winter

Wanneer het koud is, heb je minder grip op de weg en moeten je remmen harder werken om je auto tot stilstand te brengen. Daarbij gebruik je ook je airco en verwarming vaker om de condens te verminderen. Wist je dat de kans op pech zeker twee keer zo groot is tijdens de winter? En je ziet het vast niet zitten om tijdens een koude winteravond langs de weg te staan en te wachten op hulp. Je auto moet nu eenmaal een stuk harder werken als het koud is. Daarom is een wintercheck geen overbodige luxe. Plan nu de wintercheck.

Wat wordt er gecontroleerd tijdens de wintercheck?

Tijdens de wintercheck wordt je auto op verschillende onderdelen gecheckt. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de accu en het koelsysteem. Daarnaast zien veel garages mensen langskomen met ruitenwissers die niet goed meer werken, gladde banden en een gebarsten ruit. Bij de wintercheck wordt je auto gecontroleerd op de volgende onderdelen:

  • Controle koelvloeistof en antivries op juiste waarde

  • Controle van alle banden op profiel en bandenspanning

  • Controle reserveband

  • Controle verlichting

  • Controle ruitensproeiers en afstellen ruitensproeierkopjes

  • Bijvullen ruitensproeierantivries

  • Controle ruitenwissers voor en achter

Zorg dat je auto winterklaar is voor de wintersport

Ga je ieder jaar de bergen in om op wintersport te gaan? Om de steile hellingen en smalle bergweggetjes te kunnen trotseren, heb je een auto nodig die dit aan kan. Daarom is het belangrijk om voordat je op vakantie gaat, je auto even na laat kijken. We raden je aan om de wintercheck te laten doen als de temperatuur onder de 7 graden daalt. Zo weet je zeker dat je auto bestand is voor alle weersomstandigheden!

Wintercheck laten uitvoeren? Vind een garage via garagevergelijker.nl

De wintercheck kost je doorgaans €24,95. Op garagevergelijker.nl vind je alle garages bij jou in de buurt die je met elkaar kunt vergelijken. Door dit overzicht van garages zie je direct de garages die voor jou de wintercheck kunnen doen. Bepaal zelf of je de garages vergelijkt op basis van prijs, reviews of locatie. Heb je de garage die voldoet aan je eisen gevonden? Dan maak je eenvoudig een afspraak via onze agenda tool. Ga veilig de weg op in de koude wintermaanden met de wintercheck!

Vul je kenteken in en start met vergelijken