Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Remvloeistof lekkage. wat zijn de risico's en hoe is een remvloeistof lekkage op te lossen

Remvloeistof lekkage, hoe komt het?

Remvloeistof lekkage hoofdremcilinderRemvloeistof lekkage komt in veel gevallen door veroudering van materialen zoals remslangen, rubberen cups en corrosie. Het niet tijdig verversen van remvloeistof versneld dit proces doordat de remvloeistof een steeds hoger percentage vocht gaat vasthouden. Dit vocht versneld in grote mate de corrosie in de diverse onderdelen. Veel voorkomende remvloeistof lekkages zijn:

  • Lekkende rubberen cups van de wielremcilinders (trommelremmen achter)
  • Lekkende remdrukverdeler (bij achteras)
  • Extern lekkende hoofdremcilinder (vaak zichtbaar op de rembekrachtiger)

Minder voorkomende remvloeistof lekkages zijn:

  • Gecorrodeerde lekkende remleidingen
  • Lekkende remslang
  • Lekkende cups van remzadel

Soms word bij aanwezigheid van een hydraulisch bediende koppeling deze gevoed vanuit hetzelfde remvloeistof reservoir, deze zullen dan ook op lekkage gecontroleerd moeten worden.

Remvloeistoflekkage wielremcilinderWat zijn de risico's bij een remvloeistof lekkage

Een remvloeistof lekkage betekent een serieus risico dat de remmen uit kunnen vallen, wij adviseren bij een remvloeistoflekkage direct de vloeistof bij te vullen en behoedzaam naar de garage te rijden. Heb je twijfels of is de remdruk volledig weggevallen ga dan niet meer rijden maar bel de garage, 

{zipcode_form}

Is remvloeistof lekkage te voorkomen

Remvloeistof is hygroscopisch, dit betekent dat de vloeistof water opneemt onder andere uit de buitenlucht, hoe meer vocht in de vloeistof hoe sneller onderdelen zullen corroderen met remvloeistof lekkage als gevolg. Ververs daarom de remvloeistof iedere 2 jaar en verklein de kans op reparaties. Behandel roestige remleidingen met een roetswerend middel en tectyl.

 Hoe is een remvloeistof lekkage te repareren

Groete remvloeistof lekkage wielremcilinder
Werken aan een hydraulisch remsysteem zonder ervaring en kennis raden wij sterk af.  Het repareren van een remvloeistof lekkage houd in de meeste gevallen in dat de betreffende onderdelen zoals remcilinders of leidingen vervangen worden en het systeem daarna ontlucht moet worden.

Remvloeistof lekkage door roestige remleiding

 

 

 

 

 

Kijk voor meer informatie ook bij onze andere artikelen (remmen en remmen ontluchten).