Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Wat zijn remblokken, hoe werken remblokken en waar bestaan remblokken uit

Wat zijn remblokken

 Een remblok is een metalen plaat waarop frictiemateriaal / voeringmateriaal verlijmd is. De remblokken worden vastgehouden door het remzadel en ingedrukt door de remzuiger(s). Vaak zijn de blokken en de dikte van de remblokken door de velg heen te zien.

Hoe werken remblokken

 Remblokken zetten kinetische energie om in thermische energie ofwel remblokken zetten beweging om in warmte. De zuiger(s) in het remzadel of remklauw klemmen de remblokken vast op de remschijf. Het frictiemateriaal heeft een hoge wrijvingscoëfficiënt, is stroef op het metaal van de schijf en deze gaat afremmen. Hierbij ontwikkeld zich veel warmte, de temperatuur kan bij zware belasting oplopen tot 600 graden. Remblokken moeten dus ook goed bestand zijn tegen warmte en deze goed geleiden om de warmte af te voeren.

Waaraan zijn kapotte remblokken te herkennen

Kapotte of versleten remblokken zijn bij veel auto's te herkennen door een dashboard melding, dit werkt via de slijtage indicator. De slijtage indicator maakt zodra het voeringmateriaal te dun wordt massa met de remschijf en de boordcomputer vertaald dit naar een melding. Helaas zijn niet alle auto's hiervan voorzien, dan is een visuele inspectie nodig om de remblokken te controleren. Zijn er geen remproblemen maar is dit puur een controle van voeringdikte kan de vakman dit meestal door het wiel zien met behulp van een zaklantaarn. Wel is het hierbij zaak ook goed naar de binnenste blokken te bekijken.

= distance + 150 ) { $('.landingspage-detail .form-container').addClass('fixed'); $('.landingspage-detail .body-container').css({"padding-top" : height}); } else { $('.landingspage-detail .form-container').removeClass('fixed'); $('.landingspage-detail .body-container').css({"padding-top" : "0px"}); } } } function checkSize() { if($(window).width() <= 1120) { $('.landingspage-detail .left').insertAfter($('.landingspage-detail .right')); } else { $('.landingspage-detail .right').insertAfter($('.landingspage-detail .left')); } } checkSize(); checkPos(); });