Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Wat is een remleiding, wat is de functie van een remleiding en waaruit bestaat deze

Wat is een remleiding

 Een remleiding is een metalen buisje met een diameter van circa 5 mm waardoor de druk oplopend tot wel 200 bar vanaf de hoofdremcilinder getransporteerd wordt naar de wielremcilinders en remzadels.

Wat is de functie van een remleiding

 De functie van de remleiding is de vloeistofdruk druk vanuit het voetpedaal en welke door de rembekrachtiger tot 3 a 4 maal versterkt wordt tot een maximum van 200 bar door door te geven aan de remcilinders en remzadels. 

Waar is een kapotte remleiding aan te herkennen

 Een kapotte remleiding is een typisch euvel bij oudere voertuigen doordat de leidingen door corrosie aangetast worden. Een lichte oppervlakkige corrosie kan geen kwaad maar putcorrosie kan de metalen mantel gevaarlijk diep aantasten met drukverlies en het falen van de remmen tot gevolg. Niet altijd zijn de remleidingen goed te controleren doordat deze deels door het interieur lopen en / of door kokers heen lopen. Toch is het belangrijk deze leidingen bij oudere voertuigen te controleren.

Waaruit bestaat een remleiding

Om een druk van meer dan 200 bar aan te kunnen en corrosie bestendig te zijn bestaat de remleiding uit een naadloos geproduceerde mantel van een koper, ijzer en nikkel legeringen.