Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Bevroren ramen aan de binnenzijde van de auto zijn vaak het gevolg van een water lekkage

Bevroren ramen aan de binnenzkant van de auto, hoe komt dit?Bevroren raam auto

Bevroren ramen aan de binnenkant komen vanzelfsprekend voor bij bijvoorbeeld nachtvorst maar hoe komt het dat de buurman negens last van heeft en jij zowel aan de binnen- als buitenzijde ijs kan krabben. Het ijs aan de binnenkant komt door een temperatuurverschil tussen binnen en buitenzijde van de auto het in het auto interieur aanwezige vocht condenseert aan de binnenkant van de ramen en vervolgens bevriest.

  • Bevriezen van een lichte condens-laag aan de binnenzijde, dit kan al komen door b.v. met schoenen vol sneeuw in te stappen, natte jassen en dergelijke brengen vocht in het auto interieur. Dit vocht zal verdampen en vervolgens s' nachts bevriezen. Een auto ontvochtiger kan hier helpen, ook het inschakelen van de airco zal het interieur sneller ontvochtigen.
  • Een behoorlijke ijslaag die altijd bij enige nachtvorst aan de binnenzijde van de ramen zit duidt op een hoge aanwezigheid van vocht in de auto en je heeft waarschijnlijk te maken met een waterlekkage.

Bij de overmatig bevroren ramen ga dan je auto controleren op water lekkages. Kijk hiervoor ook goed onder de automatten en voel aan de vloerbekleding. Til in de kofferruimte de matten op, kijk onder het reservewiel en links en rechts in de ruimtes onder de achterlichten. Gegarandeerd dat bij fors bevroren ramen er te veel vocht in de auto zit en lekkages zijn vaak moeilijk te vinden dus neem hier de tijd voor.