Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Hoe uw auto starten met startkabels:

Gebruik een goede kwaliteit startkabels, met name het opstarten van een dieselauto vraagt om stevige kabels met een dikke koperkern.

  1. Monteer de pluskabel (rode) op de goede auto op de pluspool (+) en daarna op de pluspool (+) van de defecte auto.
  2. Monteer de minkabel (zwart) op de goede auto op de minpool (-) en daarna op een kaal metaal deel op het motorblok van de defecte auto. Lukt dit niet dan op de minpool (-)
  3. Start de goede auto en laat deze vervolgens 5 minuten met iets verhoogd toerental draaien. De goede auto gaat de lege accu al iets opladen waardoor de kabels minder belast worden.
  4. Start de defecte auto op en laat ook deze 5 minuten draaien voordat u overgaat naar stap 5.
  5. Zet in beide auto's achterruit verwarming, verlichting en blower aan en ga naar stap 6. (Hiermee voorkom je piekspanningen)
  6. Demonteer de kabels vervolgens in exact tegenovergestelde volgorde dus begin met minkabel (zwart) op de voorheen defecte auto.
  7. Ga minimaal een half uur rijden voordat je de auto stil zet en beter nog; ga direct naar een deelnemer van garagevergelijker.nl en laat de accu testen.

Wat kun je er aan doen om niet met een lege accu te staan

De gemiddelde leeftijd van een accu is tussen de 3 en 5 jaar, de moderne accu wordt steeds zwaarder belast door de aanwezigheid van steeds meer luxe en elektronica in de auto.

Laat de accu wanneer deze al wat ouder is zeker even voor het invallen van de winter testen, ga hiervoor naar de deelnemers aan garagevergelijker.nl. Vul de postcode hierboven in en je vind direct het dichtstbijzijnde adres.

Is de accu altijd stuk als deze leeg is

De ervaring leert dat in de meeste gevallen de accu stuk is als deze volledig leeg is en de auto daardoor niet start maar wat kunnen nog meer redenen zijn van een lege accu:

  • De accu laad niet (voldoende) bij doordat de dynamo defect is.
  • Er is een stroomverbruiker in de auto die de accu leeg trekt
  • Je hebt iets aan laten staat zoals bijvoorbeeld de binnenverlichting

Lang stilstaan van de auto en daarna een lege accu

Als een auto lang stilstaat zal uiteindelijk de accu ook leeg raken doordat ook bij stilstand een (gering) stroomverbruik is door b.v. alarm, computers, telefoon en navigatiesysteem. Na enkele weken kan een goede accu soms al leeg raken en dat is ook waarom op Schiphol de Wegenwacht het altijd druk heeft. Heeft de auto thuis lang stil gestaan overweeg dan de aanschaf en gebruik van een druppellader die de accu op spanning houdt.

Wat is een verder nadeel van een leeg geraakte accu

Als een accu niet stuk is maar leeg is geraakt door een lange stilstand dan kan deze bij nachtvorst toch stuk vriezen. Een geladen accu bevriest in principe niet, een lege accu wel. De reden hiervan is een technisch verhaal maar komt doordat bij een lege accu er geen zuur meer in het gedeminiraliseerde water zit en water bevriest.

Laat daarom de auto doormeten bij de deelnemers van garagevergelijker.nl {zipcode_form}