Trekt naar links bij remmen

Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Wat kan er aan de hand zijn als de auto naar links trekt:

Wat moet als eerste gecontroleerd worden:

Als de auto naar links trekt moet je als eerste de auto op een aantal basisvoorwaarden controleren:

  • Bandenspanning voldoet aan fabrieksopgave
  • Gelijke banden en velgen op dezelfde as, niet alleen het gelijke merk maar ook het exacte type

Als tweede controle kun je testen wanneer de auto naar links trekt:

  • Alleen bij remmen of duidelijker bij remmen
  • Bij het rechtuitrijden zonder te remmen op een vlak wegdek.

Als de auto naar links trekt bij het remmen:

Als ude auto naar links trekt bij het remmen dan is er grote kans dat er bijvoorbeeld een remzuiger of remzadel vast zit. Ook kan het zijn dat de basisplaats van het remblok nagenoeg vastgeroest zit in het remzadel, dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij lange stilstand. Dit zijn niet de enige mogelijkheden maar wel de meest voorkomende. Andere mogelijkheden kunnen bijvoorbeeld zijn, verstopte remslang, kapotte rubbers, speling op kogels, hoofremcylinder, ABS unit enz. Met name op een remmentestbank is goed te controleren of het aan het remsysteem of wielophanging ligt. Laat de vakmensen van garagevergelijker.nl  een remmencheck doen. 

Als ude auto bij rechtuitrijden naar links trekt:

Als ude auto bij het constant rijden naar links trekt kan dit komen doordat de uitlijning van de wielen niet correct is. Het advies is de auto vierkant uit te laten lijnen, dat wil zeggen dat niet alleen de vooras uitgelijnd word maar dat tevens de achteras in de meting en afstelling wordt meegenomen.

Om scheeftrekken door een rem die blijft hangen uit te sluiten kun je na een rit voorzichtig voelen of de temperatuur van de velg links veel verschilt met de velg rechts. Als er een duidelijk verschil is dan bestaat de kans dat er een rem constant blijft hangen. Snel hiermee naar de garage is dan het advies!

Voordat een auto goed uitgelijnd kan worden dienen alle onderdelen van de wielophanging gecontroleerd te worden. Denk hierbij aan onder andere schokdempers, draagarmlagers en stuurkogels, rubbers en stuurhuis. Vanzelfsprekend moeten ook de banden op de juiste spanning en in goede staat zijn. Let op dat de juiste banden en velgen gemonteerd zijn.

Goed uitlijnen vergt niet alleen de juiste apparatuur maar ook vakmanschap. De deelnemers van garagevergelijker.nl kunnen je hierin goed adviseren.

We geven hierboven de meest voorkomende redenen aan, maar de auto en met name de wielophanging van de moderne auto's is steeds complexer en het is onmogelijk om alle voorkomende euvels te beschrijven.