• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Garages in Amsterdam

Op zoek naar een garage in Amsterdam voor APK, onderhoud of reparatie? Vergelijk verschillende garages in Amsterdam en maak direct online een afspraak.

Garages in of nabij Amsterdam

Voor een betrouwbare garage in Amsterdam hoef je niet lang te zoeken

Auto onderhoud in Amsterdam

De beste garage in Amsterdam voor onderhoud aan je auto kun je snel zelf vinden via garagevergelijker.nl. Daar weten ze precies wat jouw auto nodig heeft aan onderhoud en reparatie. Uiteraard is het ook fijn om vooraf reviews te lezen, zodat je precies weet hoe tevreden andere klanten zijn over het APK-keuringsstation van jouw keuze.

Elke auto heeft onderhoud nodig, het maakt niet uit waar je in Amsterdam woont. Uiteraard kun je wel je persoonlijke wensen hebben. Auto eigenaren die in de Bijlmer wonen zoeken misschien een heel andere garage dan bewoners van Amsterdam Noord.  

Het belangrijkste auto onderhoud wordt uitgevoerd met een grote beurt of kleine beurt. Dat kan jaarlijks onderhoud zijn, maar ook na een vast aantal kilometers. Het maakt daarbij niet uit of de auto nog bijna nieuw is of al wat ouder. Ook de brandstof, dus benzine of diesel, is niet van belang. En vergeet niet dat een elektrische auto ook gewoon zijn onderhoud nodig heeft! 

APK voor auto’s in Amsterdam

De meeste auto’s die in Amsterdam rijden moeten ook regelmatig voor de APK, of het nog een bijna nieuwe of een wat oudere auto is. Vanaf welke leeftijd en hoe vaak een auto voor een APK-keuring moet, hangt af of hij op benzine of op diesel rijdt. Voor dieselauto’s is dan een roetmelding ook verplicht. Het is slim om de keuring gelijk met een grote of kleine onderhoudsbeurt te laten uitvoeren, dat scheelt je tijd en kosten.

Onderdelen vervangen

Laat je een onderhoudsbeurt of APK controle uitvoeren dan kunnen er defecten aan het licht komen. Daarbij moeten vaak onderdelen vervangen worden. Rijd je veel in de heel drukke gedeeltes van Amsterdam, zoals Amsterdam-Centrum, Bos en Lommer of Buitenveldert, dan slijten de remmen heel hard. Vooral de remblokken vóór moet je regelmatig vervangen, de remblokken achter iets minder vaak. Staat je auto veel stil, dan kan roest op de remschijven voor gevaarlijke situaties zorgen. Zowel de remschijven voor als remschijven achter kunnen dan aan vervanging toe zijn. 

Het is ook belangrijk dat de ruitenwisserbladen voor en het ruitenwisserblad achter in goede conditie zijn. Door slijtage of veroudering kunnen die aan vervanging toe zijn, in een grote stad als Amsterdam gaan er helaas ook wel eens ruitenwisserbladen stuk door vandalisme.

Als een auto veel korte ritjes binnen Amsterdam maakt, krijgt de accu het zwaar te verduren. Wanneer deze uitgeput is, kun je hem het beste laten vervangen door een nieuwe accu. Zo weet je zeker dat je auto altijd start!

Heb je wat oudere auto, dan kan het nodig zijn om de distributieriem te vervangen. Deze is heel belangrijk voor het functioneren van de auto. Wanneer deze distributieriem knapt, heb je veel schade aan de motor van je auto.

Om de snelheid te beperken, zijn er in Amsterdam veel verkeersdrempels. Dat is zowel in het Centrum als in de nieuwere wijken, zoals Sloten en Watergraafsmeer. Helaas krijgen daardoor de schokdempers zowel voor als achter het flink te verduren. Wanneer deze kapot zijn, moeten ze vervangen worden. 

Maak een afspraak bij de beste garage van Amsterdam

In Amsterdam zijn heel veel garages, zowel merkgebonden als universeel. Veel garagebedrijven zijn ook aangesloten bij de BOVAG. De beste garage voor jouw auto vind je makkelijk zelf door een keuze te maken op garagevergelijker.nl. Kies voor de dichtstbijzijnde garage of de garage met de hoogste reviews. Je geeft op of je onderhoud wilt laten uitvoerenonderdelen wilt laten vervangen of voor een APK keuring komt. Je ziet gelijk wat het kost bij het bedrijf van jouw keuze. Maak nu snel een afspraak voor het beste auto-onderhoud in Amsterdam.