• Garages beoordeeld met een ​9,3
  • Duidelijke prijs
  • Overal in Nederland, altijd in de buurt
  • Online afspraak

Garages in Maastricht

Ben je op zoek naar een betrouwbare autogarage in de buurt van Maastricht? Vergelijk garages gemakkelijk en snel via garagevergelijker.nl.

Garages in of nabij Maastricht

Maastricht heeft genoeg garages voor onderhoud en reparatie van je auto

Auto onderhoud laat je gewoon in Maastricht uitvoeren

De Parel van Zuid-Limburg heeft prima autobedrijven waar je terecht kunt voor een onderhoudsbeurt voor je auto. Want een grote beurt of kleine onderhoudsbeurt is natuurlijk belangrijk voor fijne kilometers in en rond Maastricht. 

Maastricht heeft een uiteenlopend wagenpark, met nieuwe en oudere auto’s. Die hebben allemaal onderhoud nodig, of ze nu een dieselmotor of een benzinemotor hebben. Elk jaar heeft een auto in ieder geval een grote beurt nodig, tussentijds is een kleine beurt aan te raden als je veel rijdt. Maar een goede garage geeft je ook prima advies voor het juiste onderhoud aan je auto.

Een APK-keuring voor de veiligheid in Maastricht

Als je je auto niet APK laat keuren riskeer je een boete. Bovendien weet je zeker dat als je auto gekeurd is, dat je weer veilig door Maastricht rijdt. Ook het milieu is gebaat bij een goedgekeurde auto. Hoe vaak je auto voor de APK moet, hangt af van de soort brandstof. Er zit namelijk verschil tussen apk keuringen voor een diesel auto of apk keuringen voor een benzine auto. Als jouw auto aan de beurt is, krijg je vanzelf bericht van de RDW.

Overigens is de APK er niet alleen voor oudere auto’s, ook tamelijk nieuwe auto’s worden opgeroepen voor de keuring. Wil je geld besparen, zorg dan dat de APK wordt uitgevoerd met een onderhoudsbeurt bij een van de garages in Maastricht. Dan is de keuring vaak gratis.

Nieuwe onderdelen zijn hard nodig in Maastricht

Als oude stad aan de Maas heeft Maastricht veel kasseienwegen. Die zijn sfeervol, maar ook slecht voor de schokbrekers. Vervang je schokdempers voor en schokdempers achter direct als je merkt dat je auto minder lekker veert dan normaal. Laat dan gelijk de remschijven voor en remschijven achter controleren. Samen met de remblokken voor en remblokken achter zorgen die dat je snel stilstaat als het nodig is. Je moet er niet aan denken dat je de Bemelerberg afrijdt en dat je ineens niet meer kunt remmen!

De landweggetjes rondom Maastricht kunnen heel smerig worden door een combinatie van regen en mergel. Om dan toch je autoramen schoon te houden, is het verstandig om je ruitenwissers voor en de ruitenwisser achter tijdig te vervangen.

Ben je lekker een dagje uit geweest in België of bij Rosada? Dan wil je natuurlijk niet dat je auto niet meer start. Vervang daarom je accu zodra je merkt dat je auto slechter start. Daarmee voorkom je dat je de Wegenwacht moet bellen.

Voor bijna elke auto geldt dat de distributieriem regelmatig vervangen moet worden, dat kan op basis van de gereden kilometers zijn, maar ook de leeftijd is belangrijk. Laat deze tijdig vervangen om motorschade te voorkomen.

Met een paar klikken maak je en afspraak bij een garage in Maastricht

Is je auto aan onderhoud toe en merk je dat er iets kapot is? Via garagevergelijker.nl kies je eenvoudig het juiste bedrijf voor de klus. Maak gelijk in een paar stappen een afspraak bij jouw favoriete garage in Maastricht.